Ευθύνες καταλογίζει η αντιπολίτευση

Ευθύνες καταλογίζει η αντιπολίτευση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κοινή γραμμή, το σύνολο της αντιπολίτευσης βάλλει κατά της κυβέρνησης για τη φωτιά στη Μόρια. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό: «Η κυβέρνηση οφείλει, εδώ και τώρα, να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισαν ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη».

Την παραίτηση των υπευθύνων ζητεί η Φ. Γεννηματά: «Τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια είναι, δυστυχώς, απόδειξη της αδυναμίας της. Eνα χρόνο τώρα αντιμετωπίζει με προσωρινά μέτρα, διαχειριστικές λογικές και επικοινωνιακούς όρους το προσφυγικό».

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης: «Αν μας είχε ακούσει, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη. Θα πρέπει αμέσως να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από εκεί. Θα πρέπει να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μη φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ, είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου, και στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μιλάει για κλειστά κέντρα κράτησης, μια πολιτική που τα αποτελέσματά της καπνίζουν ακόμη», αναφέρουν από το ΜέΡΑ25. Να μεταφερθούν οι μετανάστες στα ακατοίκητα νησιά ζητεί ο Κυρ. Βελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή