Προβάδισμα Τατάρ στις «εκλογές» στα Κατεχόμενα

Προβάδισμα Τατάρ στις «εκλογές» στα Κατεχόμενα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των «εκλογών» στην κατεχόμενη Κύπρο. Η νίκη του στον πρώτο γύρο είναι αμφίσημη, καθώς ναι μεν πέρασε πρώτος, ενώ στις δημοσκοπήσεις υπολειπόταν, δεν έφτασε ωστόσο στα ποσοστά εκείνα που ήλπιζε η Αγκυρα, ώστε να είναι ξεκάθαρο το τοπίο ενόψει δεύτερου γύρου. Συγκεκριμένα, ο Τατάρ συγκέντρωσε ποσοστό 33,75% έναντι 27,82% του Ακιντζί και πλέον όλα είναι ανοιχτά στον δεύτερο γύρο, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν, που έλαβε 21,75%, να αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της κατάστασης.

Ο κ. Ακιντζί έχει υποστηρίξει το ομοσπονδιακό μοντέλο στη βάση του διαμοιρασμού της εξουσίας και των φυσικών πόρων, εικάζεται ωστόσο πως η Αγκυρα δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στο πλευρό του Τατάρ, ο οποίος επί της ουσίας θέλει τη διχοτόμηση του νησιού, δηλαδή τη λύση δύο κρατών. Η Αγκυρα, άλλωστε, για χάρη της υποψηφιότητας του κ. Τατάρ προχώρησε στο άνοιγμα των Βαρωσίων. Οσον αφορά τη συμμετοχή, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες είχε καταγραφεί πολύ χαμηλά, καθώς κυμαινόταν λίγο πάνω από το 54%. Η διαδικασία έλαβε χώρα εν μέσω καταγγελιών του κ. Ακιντζί για απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του από υπηρεσία που υπάγεται στον Ταγίπ Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή