Πρόταση για Διαμαντοπούλου

Πρόταση για Διαμαντοπούλου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ για λογαριασμό της Ελλάδας θα διεκδικήσει η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, όπως έγινε χθες γνωστό μετά  συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι χαρά μου, που 60 χρόνια μετά (σ.σ. την ίδρυση του Οργανισμού) η πατρίδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του. Και εισηγείται για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ μία άξια Ελληνίδα: Την Αννα Διαμαντοπούλου» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός πριν τοποθετηθεί η ίδια η πρώην επίτροπος. «Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να με προτείνει για τη θέση της γενικής γραμματέως του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) είναι για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη» είπε αρχικά, προσθέτοντας πως «η διαδικασία εκλογής του νέου γενικού γραμματέα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε κράτη και σημαντικές προσωπικότητες, για ευγενείς και υψηλούς στόχους. Η ίδια η διαδρομή προς τον στόχο αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια», κατέληξε.

Η κ. Διαμαντοπούλου ξεκινά ουσιαστικά προεκλογικό αγώνα, με την υποψηφιότητά της να ευνοείται καθώς προέρχεται από την Ευρώπη, ενώ οι δύο τελευταίοι γραμματείς ήταν από την αμερικανική ήπειρο: ο νυν Ανχελ Γκουρία είναι Μεξικανός και ο προηγούμενος ήταν ο Καναδός Ντόναλντ Τζόνστον. Ο ΟΟΣΑ αριθμεί 37 μέλη, τα 22 είναι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ακόμη τέσσερα είναι ευρωπαϊκά, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία.  

Η πρόταση στην κ. Διαμαντοπούλου αν και δεν αφορά το εσωτερικό της χώρας, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά «μεταγραφών» του Κυριάκου Μητσοτάκη με το βλέμμα στον κεντρώο και μεταρρυθμιστικό χώρο. Ηδη, στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Λίνα Μενδώνη και ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, άπαντες με αφετηρία το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τον υφυπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο.

Και στο Μαξίμου δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο κ. Ακης Σκέρτσος έχουν επίσης κεντρώες και εκσυγχρονιστικές καταβολές, όπως έχει και η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Από εκεί και πέρα και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης έχει μεταγγιστεί στην Κεντροδεξιά αρκετό αίμα ΠΑΣΟΚ. Ο Πάνος Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου έχει διατελέσει γραμματέας της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στέλεχος επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η Αννα Στρατινάκη, γενική γραμματέας Εργασίας είναι κόρη παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και έχει περάσει από τον τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, γραμματέας Ενέργειας υπήρξε συνεργάτιδα του Γιάννη Μανιάτη, ενώ ο Πάνος Αλεξανδρής, γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με τη στήριξη του κόμματος στο Μαρούσι. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου επίσης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στις «μετεγγραφές» του πρωθυπουργού ανήκουν στελέχη από το Ποτάμι, όπως ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Ο πρώτος είχε υπηρετήσει και την κυβέρνηση Σαμαρά αν και εθεωρείτο πάντα πασοκογενής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή