«Τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν»

«Τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια διπλή παρέμβαση προέβη χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή της στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρωθυπουργό. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ότι η Τουρκία «ακολουθεί τον ρόλο του ταραξία» και πρόσθεσε ότι «ίσως πρέπει και στην Ευρώπη να επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης για τους εταίρους». Ταυτόχρονα, η Πρόεδρος τόνισε ότι «το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας». Η έμφαση που αποδίδει η κυρία Σακελλαροπούλου στη χρήση μάσκας είναι γνωστή.

«Οταν άρχισαν τα σχολεία είχα βρεθεί στο Καστελλόριζο», είπε, «και είδα εκεί με μεγάλη χαρά τα παιδιά, ιδίως τα μικρά, με πόση ευκολία αποδέχθηκαν και συμφιλιώθηκαν με τη μάσκα. Τα παιδιά λοιπόν έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και με την κοινωνική συμπεριφορά». Η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι η νεότερη γενιά «εμφανίζει ένα θέμα» με τα μέτρα, αλλά κατέστησε σαφές ότι «τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αποσκοπούν στην προστασία των άλλων».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο για τα πρόσθετα υγειονομικά μέτρα, αλλά και για την τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Υπογράμμισε ότι στα σχολεία δεν παρατηρείται έξαρση του ιού, ενώ επικρότησε την Πρόεδρο που αναδεικνύει την ατομική ευθύνη ως την άλλη όψη του νομίσματος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή