Μπορέλ προς Δένδια για Τουρκία

Μπορέλ προς Δένδια για Τουρκία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα στη διάθεση της Ε.Ε. προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της, καθώς και των κρατών-μελών της, ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, σε απαντητική επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος είχε θέσει προ ημερών γραπτώς το ζήτημα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς.

Στην επιστολή του ο κ. Μπορέλ επισημαίνει επίσης ότι οι τουρκικές παράνομες ενέργειες, που επηρεάζουν τις ελληνικές καθώς και τις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, δημιουργούν περαιτέρω ένταση στην περιοχή. Προσθέτει ότι στις ενέργειες αυτές συγκαταλέγεται και ο τουρκικός μονομερής κανονισμός όσον αφορά την περιοχή έρευνας και διάσωσης, ο οποίος, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ύπατος εκπρόσωπος, αντιβαίνει στους σχετικούς κανονισμούς του ICAO και του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ). Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική επισημαίνει ότι, για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, χρειάζεται διάλογος σε πνεύμα καλής πίστης και αποχής από μονομερείς ενέργειες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή