Η Σακελλαροπούλου συγχαίρει Μπάιντεν, Χάρις

Η Σακελλαροπούλου συγχαίρει Μπάιντεν, Χάρις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε χθες στην Αρχαία Αγορά σε εκδήλωση που διοργάνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Προσκεκλημένη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΗΠΑ και Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας», η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον πρόεδρο Μπάιντεν και στην αντιπρόεδρο Χάρις, και ευχήθηκε ώστε η νέα εποχή στον Λευκό Οίκο «να συμβάλει καθοριστικά στην επούλωση των τραυμάτων που επέφερε η 6η Ιανουαρίου στους αμερικανικούς θεσμούς». 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξιστόρησε περιληπτικά τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελληνική και την Αμερικανική Επανάσταση, αναφέρθηκε στη «συγκινητική αλληλογραφία» του Τόμας Τζέφερσον με τον Αδαμάντιο Κοραή, και τόνισε ότι «οι πατέρες του αμερικανικού έθνους εμπνεύστηκαν από την αθηναϊκή δημοκρατία και τη φιλοσοφία των αρχαίων, την αριστοτελική φρόνηση και την αρετή στην ιδιότητα του πολίτη».

Επιστρέφοντας στα τρέχοντα, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι η δοκιμασία του κορωνοϊού «είναι και ένας δρόμος αντοχής για την ίδια τη δημοκρατία», ενώ δεν έλειψε από την ομιλία της μια εύγλωττη αιχμή κατά όσων «στο όνομά της (Δημοκρατίας) επιχειρούν συχνά να εργαλειοποιήσουν το πλήθος και να οικειοποιηθούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση». Στο μυαλό των παρευρισκομένων σχηματίστηκε αυθόρμητα η εικόνα του Καπιτωλίου υπό κατάληψη. Εκείνοι που οικειοποιούνται αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση, όπως πρόσθεσε με νόημα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «υποτιμούν την αυθεντική δύναμη και αντίληψη του λαού, όπως και τις σταθερές εγγυήσεις των θεσμών και του κράτους δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή