Β. Κοντοζαμάνης: Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο για να προλάβουμε τη διασπορά του ιού

Β. Κοντοζαμάνης: Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο για να προλάβουμε τη διασπορά του ιού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τραπέζι είναι όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, θα λάβει τις αποφάσεις της. «Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο, όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η πιστή τήρηση των μέτρων», επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: Γ. Παυλάκης: Φοβάμαι ότι η Αττική θα γίνει Θεσσαλονίκη

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που θα κρίνει πιθανά νέα μέτρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι η κυβέρνηση κινείται βήμα βήμα, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και βασίζει τις αποφάσεις της στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών.

Αναφερόμενος στην πιαθνότητα κλεισίματος των σχολείων, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε: «Νομίζω ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης».

Στο μεταξύ, εν αναμονή της σημερινής εισήγησης των ειδικών, που όλο και με πιο εμφατικό τρόπο ζητούν νέα μέτρα τουλάχιστον για την Αττική, είναι άπαντες στην κυβέρνηση, ώστε να αποφασιστούν οριστικά τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της πανδημίας.

Οι ειδικοί, όπως φαίνεται και από όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων καθώς φοβούνται πως ειδικά στην πρωτεύουσα κυοφορούνται δυσάρεστες καταστάσεις που θα τις βρούμε μπροστά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα μέτρα, που φαίνεται να εισηγείται τουλάχιστον μια μερίδα των ειδικών, περιλαμβάνουν τρεις βασικές προτάσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή