Κυρ. Μητσοτάκης για χιονιά: Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης για χιονιά: Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν όλες τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του έπειτα από σύσκεψη με αντικείμενο την κακοκαιρία, στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ πέρα στην Αττική, με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη». Τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική, με τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα.

Επεσήμανε δε ότι γίνεται επίσης το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Εξέφρασε επιπλέον την ελπίδα όλοι να δείξουν υπομονή για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, το οποίο χαρακτήρισε πρωτόγνωρο.

Ως προς τους εμβολιασμούς, είπε ότι υπήρξαν αναβολές, ωστόσο θα προγραμματιστούν εκ νέου τα ραντεβού. «Θα επανέλθει το υπουργείο υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη» σημείωσε.

Τόνισε επιπλέον ότι από τα καιρικά φαινόμενα εξαρτάται πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί εμβολιασμών, αν και υπενθύμισε ότι χθες παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατεγράφη ρεκόρ εμβολιασμών. «Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας συνέστησε ξανά προσοχή και να αποφευχθούν οι περιττές μετακινήσεις. «Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, μεγάλη προσοχή. Τα παιδιά μας ας χαρούνε το χιόνι, έχει και αυτή την ευχάριστη πτυχή, πάντα όμως με προσοχή και να τονίσω για μία ακόμη φορά να αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατόν», είπε.

Υπενθυμίζεται πως οι έντονες χιονοπτώσεις και η επέλαση της «Μήδειας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς κύριες οδικές αρτηρίες της Αττικής ντύθηκαν στα λευκά.

Κλείνουν στις 18.00 τα σούπερ μάρκετ στην Αττική

Στο μεταξύ, στις 18.00 θα κλείσουν σήμερα Τρίτη τα σούπερ μάρκετ στην Αττική, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Δημοσιεύοντας σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «για να προστατεύσουμε και τους καταναλωτές και τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ της Αττικής και ώστε να μην κινδυνεύσουν κατά την επιστροφή στην οικία τους, σήμερα θα κλείσουν στις 18:00 λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών».

Διαβάστε ακόμη:

Στα λευκά η Αττική

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Οι Αθηναίοι ξύπνησαν σε «αλπικό» τοπίο

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στην Αττική

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

«Μήδεια»: Ένταση των φαινομένων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή