Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στην Αττική

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στην Αττική

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Upd. 09:00 Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, ανακοίνωσε το υπ.Υγείας.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Αντίθετα, όπως διευκρινίστηκε, κανονικά θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στην Εύβοια. 

Ρεκόρ εμβολιασμών στα υπερκέντρα παρά την κακοκαιρία

Ρεκόρ εμβολιασμών έναντι της COVID-19 παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες σημειώθηκε, πάντως τη Δευτέρα στη χώρα, όπου χορηγήθηκαν περισσότερες από 25.000 δόσεις εμβολίου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, χθες πάνω από το 90% των ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Όσοι είχαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν κατάφεραν να φθάσουν στο εμβολιαστικό κέντρο μπορούν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, φαρμακείου ή ΚΕΠ να προγραμματίσουν εκ νέου το ραντεβού τους χωρίς να έχουν τη χρονική «ποινή» του ενός μηνός για να το κάνουν. Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σε ελάχιστα από τα 750 εμβολιαστικά κέντρα προέκυψαν προβλήματα λόγω του χιονιά.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε και η λειτουργία των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που στην πλήρη ανάπτυξή τους θα μπορούν να εξυπηρετούν 12.000 πολίτες την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεκόρ εμβολιασμών στα υπερκέντρα παρά την κακοκαιρία

Εμβόλιο: Οι ευπαθείς ομάδες που αποκτούν προτεραιότητα

Εμβολιαστικό ρεκόρ ημέρας παρά την κακοκαιρία

Στην Αττική η κύρια εστία των κρουσμάτων, σε κλοιό οι ΜΕΘ

Εμβόλια: Τα κριτήρια και τα διλήμματα

Κυρ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ορατό από τον Μάρτιο το «τείχος» εμβολίου

Ξεκινά ο εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή