Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξε στις 13:22, σήμερα Παρασκευή, πάνω από το Αγαθονήσι, στα 22.700 πόδια.

Επίσης, στις 14:29, άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από τις νήσους Παναγιά και Οινούσσες στα 24.000 πόδια. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα, σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Χουλουσί Ακάρ για άλλη μια φορά επανέλαβε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», ενώ αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για παρενόχληση του «Τσεσμέ».

Διαβάστε ακόμη: Πρόκληση Ερντογάν με το Αιγαίο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι σταθερός στόχος και πρόθεση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι «μέσα από την προσήλωσή μας στη διεθνή νομιμότητα και την πύκνωση των τάξεων των ομονοούντων κρατών, να κάνουμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη μόνη απάντηση στα προβλήματα».

Σε παρέμβασή του στο διαδικτυακό συνέδριο της ελληνικής εταιρείας διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων περί «Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής», ο κ. Δένδιας τόνισε πως «ο διάλογος είναι δικλείδα εκτόνωσης εντάσεων. Όμως, δεν θεραπεύει τα αίτια», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εν γένει τουρκική προκλητική συμπεριφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, κατά το περασμένο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή