Το «αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασαν από το Μαξίμου μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «φωτογραφικής» πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση για αγορά self tests από την εταιρεία Siemens. Η Κουμουνδούρου είχε καταγγείλει προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «τηρεί σιγήν ιχθύος» για το συγκεκριμένο θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως προσβλέπει στη συνεργασία με αθέμιτα μέσα με τον γερμανικό κολοσσό. Το γεγονός ότι τελικά 31 εταιρείες κατέθεσαν τις προσφορές τους και ο φάκελος κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, αλλά κυρίως ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, ήταν αρκετό για να ανεβάσει το θερμόμετρο στο «κόκκινο».

Η Αριστοτελία Πελώνη σε υψηλούς τόνους υπενθύμισε πως «ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για “φωτογραφική” απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self tests. Σήμερα, που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν». Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως, με βάση την εξέλιξη του διαγωνισμού, «η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε καν προσφορά γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί» και επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας: «Μία λέξη μόνο. Ντροπή. Αν και αυτή δεν σημαίνει τίποτα για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως δεν σημαίνει και η λέξη υπευθυνότητα».

Στην ουσία της καταγγελίας που έκαναν απέφυγαν να αναφερθούν εκ νέου στην Κουμουνδούρου τονίζοντας πως «εάν όλα είναι τόσο διαφανή στην άρον άρον προκήρυξη για τα self tests, γιατί η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία;» Αποστάσεις από τον τρόπο που χειρίστηκε το κόμμα του την υπόθεση κράτησε ο Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ Θέμα FM παραδέχτηκε πως ήταν μια «αστοχία» η συγκεκριμένη κίνηση. «Θα μπορούσε να μιλήσει για “αστοχία”, όπως έκανε βουλευτής του. Αλλά αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει και τα ρέστα», ήταν η απάντηση από την κ. Πελώνη.

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Την αισιοδοξία του πρωθυπουργού πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας και θα δημιουργήσει επιπλέον 200.000 θέσεις εργασίας δεν συμμερίζονται στην αντιπολίτευση. Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο., αντέτεινε πως στο τέλος του 2021 αναμένεται οι άνεργοι να ξεπεράσουν το 1,3 εκατ. «Είναι σαν τους πανηγυρισμούς του πέρυσι το καλοκαίρι, ότι βγήκε νικητής από την πανδημία και ξεμπερδέψαμε από τον ιό», επισήμανε. Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη πως προχωρεί στον σχεδιασμό του χωρίς τη στοιχειώδη εθνική συνεννόηση. Για πανευρωπαϊκό «super μνημόνιο» κάνουν λόγο από το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή