Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις και προβοκάτσιες βλέπει ο Ακάρ

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις και προβοκάτσιες βλέπει ο Ακάρ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προσπαθεί να ακυρώσει το «μνημόνιο» Τουρκίας - Λιβύης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προσπαθεί να ακυρώσει το «μνημόνιο» καθορισμού θαλάσσιων συνόρων το οποίο έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Διαφωνία Τσαβούσογλου-Μάας στο Βερολίνο για τη Λιβύη

«Με τη Λιβύη έχουμε συμφωνίες και μνημόνια τα οποία έχουμε υπογράψει. Όπως η συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης και η άλλη συμφωνία για συνεργασία άμυνας και ασφάλειας. Κάποιες χώρες και κυρίως η Ελλάδα κάνουν προκλητικές ενέργειες, προς την κυβέρνηση της Λιβύης, εναντίον αυτών των συμφωνιών. Όμως στην επίσκεψη μας που κάναμε την περασμένη εβδομάδα συνομιλήσαμε με τους Λίβυους φίλους και αδελφούς μας, συμφωνήσαμε σε όλα και μας δήλωσαν πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Ακάρ στην ομιλία του προς τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως «για κάποιους λόγους υπήρξε κάποια στασιμότητα στις σχέσεις μας με την Αίγυπτο, όμως θεωρώ ότι αυτό θα ξεπεραστεί γρήγορα. Η αδελφοσύνη μας και η φιλία μας με την Αίγυπτο θα επανέλθει σε ανώτατο επίπεδο, το πιστεύω από καρδιάς. Κι αυτό είναι προς όφελος και της Τουρκίας και της Λιβύης αλλά και της Αιγύπτου και θα το δούμε αυτό, είναι αναγκαίο».

Ο κ. Ακάρ υποστήριξε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να μην κάνει ενέργειες υπέρ του διαλόγου και ισχυρίστηκε πως «δυστυχώς οι Έλληνες γείτονες μας συνεχίζουν οποιαδήποτε πρόκληση και προβοκατόρικη ενέργεια και αυξάνουν την ένταση, και νομίζουν πως θα κερδίσουν κάτι πως θα έχουν κάποιο όφελος. Λάθος. Λάθος. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως έτσι δεν μπορεί να φτάσει κάπου. Eμείς όταν δίνουμε αγώνα στο βόρειο Ιράκ ή στη Συρία, από την άλλη συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε για το Κυπριακό πως «αυτό που πρέπει να γίνει στην Κύπρο είναι να βρεθεί η φόρμουλα της ειρηνικής συνύπαρξης δυο κυρίαρχων ανεξάρτητων κρατών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή