Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Λόγω της έξαρσης κρουσμάτων, είναι ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην Ίο απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» το νησί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 αστυνομικοί θα μεταβούν στην Ίο από την Αττική, για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Γιατί μολύνονται οι εμβολιασμένοι; – Δημόπουλος, Μαγιορκίνης παραθέτουν τα δεδομένα

«Εγκληματικές πράξεις»

Αναφερόμενος, δε, στη Μύκονο, είπε ότι έχουν σταλεί περισσότεροι από 180 αστυνομικοί με νέα διοίκηση.

Όπως τόνισε, τα «κορωνοπάρτι» στη Μύκονο χωρίζονται σε ιδιωτικά και επί πληρωμή, κάνοντας λόγο για εγκληματικές πράξεις που οδηγούν σε εξάπλωση του ιού.

Φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη

Ως προς τη φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη, εξήρε τον επαγγελματισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής και την προσπάθεια των αστυνομικών «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους», ενώ στάθηκε στην έντονη παρουσία εναέριων μέσων, τονίζοντας πως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή η περιοχή είχε καθαριστεί.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος ενδείξεις για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ένας ύποπτος.

H μετάλλαξη Δέλτα «ταξιδεύει» στην επαρχία

Για ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα τεσσάρων περιοχών έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνοντας πως οι αδειούχοι και η μετάλλαξη Δέλτα «μεταφέρουν» τον ιό στην επαρχία.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, o κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως οι περιοχές που παρατηρείται μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο είναι η Θράκη, η Πελοπόννησος, ο Βόλος και η Κρήτη, σημειώνοντας πως παρατηρείται μετατόπιση των δεδομένων εξαιτίας τριών παραγόντων: «εν μέρει από τους αδειούχους και τους επισκέπτες, από τη μη ορθή τήρηση των μέτρων και τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή