ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη εξελίσσεται σε ιστορικό φιάσκο».

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη εξελίσσεται σε ιστορικό φιάσκο».

Παράλληλα, με αφορμή τις εξελίξεις με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον Ευάγγελο Αποστολάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε πως «όπως προκύπτει τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του».

Διαβάστε ακόμη: Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:  

«Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του. 

Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».

Άρνηση Αποστολάκη

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε πως δεν αποδέχεται,την πρόταση να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Αποστολάκης αρχικά είχε αποδεχθεί τη θέση, ωστόσο έπειτα από το κλίμα που διαμορφώθηκε, υπαναχώρησε και είπε τελικώς «όχι» στην πρόταση.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή