Υπόθεση Novartis: Άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη ζητά ο εισαγγελέας

Υπόθεση Novartis: Άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη ζητά ο εισαγγελέας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άμεση περαίωση της έρευνας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της Novartis.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε χθες στους οικονομικούς εισαγγελείς που χειρίζονται τους σχετικούς φακέλους, ξεκαθαρίζει ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους δύο πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας να διευκρινίζουν, ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα», δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας, ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο πέμπτος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ», τονίζει ο κ. Μπαρδάκης και απευθυνόμενος στους εισαγγελείς που χειρίζονται τους σχετικούς φακέλους σημειώνει: «Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, στα τέλη Ιουνίου, είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Έτσι, την 1η Ιουλίου ο κ.Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν γα τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή