ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη ζητά ο εισαγγελέας

Υπόθεση Novartis: Άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη ζητά ο εισαγγελέας

Άμεση περαίωση της έρευνας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της Novartis.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε χθες στους οικονομικούς εισαγγελείς που χειρίζονται τους σχετικούς φακέλους, ξεκαθαρίζει ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους δύο πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας να διευκρινίζουν, ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα», δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας, ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο πέμπτος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ», τονίζει ο κ. Μπαρδάκης και απευθυνόμενος στους εισαγγελείς που χειρίζονται τους σχετικούς φακέλους σημειώνει: «Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, στα τέλη Ιουνίου, είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Έτσι, την 1η Ιουλίου ο κ.Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν γα τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.