Τσαβούσογλου: «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε στο πεδίο»

Τσαβούσογλου: «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε στο πεδίο»

Για «ύπουλα» σχέδια εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος φαίνεται πως μιλάει για θεωρία συνωμοσίας που στήνουν κάποιες χώρες εναντίον της Αγκυρας.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Για «ύπουλα» σχέδια εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος φαίνεται πως μιλάει για θεωρία συνωμοσίας που στήνουν κάποιες χώρες εναντίον της Αγκυρας. «Στη Μεσόγειο εργαζόμαστε και προσπαθούμε για μια μόνιμη ειρήνη και δεν σταματάμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Τους χαλάσαμε τα ύπουλα σχέδιά τους και θα συνεχίσουμε να τα χαλάμε. Αν χρειαστεί, το κάνουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αν χρειαστεί όμως και στο πεδίο. Είμαστε ικανοί για όλα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην ομιλία του στην Αττάλεια.

Επιμένει στην επιθετική ρητορική ο Τσαβούσογλου – Ενόχληση στην Αγκυρα για τη διάσκεψη για τη Λιβύη, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι με τη συμ- μετοχή Ελλάδας και Κυ- πριακής Δημοκρατίας.

Στην Αγκυρα υπάρχει ιδιαίτερη ενόχληση για τη διοργάνωση της διάσκεψης για τη Λιβύη, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, είχε ξεκαθαρίσει πως η Τουρκία δεν θα πάει στη διάσκεψη καθώς διαφωνεί με την πρόσκληση της Αθήνας και της Λευκωσίας. Η τουρκική κυβέρνηση πάντως αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά τα συμπεράσματα της διάσκεψης. Η Αγκυρα βλέπει τον εαυτό της ως βασικό παράγοντα που καθορίζει τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις και έχει στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ενα επιπλέον θέμα, το οποίο παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή, είναι η παρουσία των ΗΠΑ στη Θράκη. Η κοινή στρατιωτική άσκηση αλλά και η επικείμενη μεγάλη μεταφορά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκαλεί το καθημερινό ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μιλούν «για περίεργα παιχνίδια της Αθήνας και της Ουάσιγκτον» στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κάθε ομιλία του επαναφέρει το ζήτημα της κρίσης με τους 10 πρεσβευτές που ξεπεράστηκε με την υπαναχώρηση και των δύο πλευρών, ενώ ισχυρίζεται πως υπάρχουν «πράκτορες» στη χώρα του που εργάζονται με την κάλυψη ενός άλλου επαγγέλματος! «Εμείς μιλήσαμε για τις αδικίες και τις βίαιες διώξεις που υπάρχουν στην περιοχή μας. Και τι είπαμε; Ενα λεπτό περιμένετε. Κι όσο λέμε ένα λεπτό τόσο μεγαλώνουν οι παγίδες που στήνουν εναντίον μας. Αυξάνεται περισσότερο το μένος τους, όσο εμείς καταπολεμάμε τα πιόνια των ορκισμένων εχθρών μας, όπως είναι τα μέλη του PKK, oι Γκιουλενιστές, όπως οι πράκτορες που λειτουργούν υπό τον μανδύα του διπλωμάτη και του μέλους ανθρωπιστικών οργανώσεων. Δέκα πρέσβεις επιχείρησαν να μας δώσουν οδηγίες!» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή