Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ν. Ανδρουλάκης

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ν. Ανδρουλάκης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τις δράσεις που έχει αναλάβει, αλλά και για τις στοχεύσεις και το νέο στίγμα του κόμματός του. «Είμαστε η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού», τόνισε χαρακτηριστικά. Αφού έκανε μια ειδική αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, συνέχισε λέγοντας ότι στόχος της νέας ηγεσίας είναι «να ξαναγίνει η δημοκρατική παράταξη πρωταγωνίστρια με ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα», που θα δίνει έμφαση στα θέματα των ανισοτήτων και των ευκαιριών της νέας γενιάς.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τις στοχεύσεις του κόμματός του.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά είπε ότι έθεσε προ ημερών στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το ζήτημα της πώλησης εξοπλισμών προς την Τουρκία και υπενθύμισε ότι ως ευρωβουλευτής είχε περάσει σε σχετικό φάκελο μια τροπολογία «ώστε να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ε.Ε. στην Τουρκία όσο η χώρα αυτή παραμένει διεθνής ταραξίας». Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το Κίνημα Αλλαγής ξεκινάει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος. «Για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση», υπογράμμισε.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε επίσης στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας» και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις της εποχής επιβάλλουν «εθνική ενότητα και συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις». Τέλος, στο ζήτημα της Τουρκίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε ότι «είναι η ώρα η Ευρώπη να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα του εμπάργκο της πώλησης οπλικών συστημάτων από χώρες της Ε.Ε. προς την Τουρκία».     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή