Θεωρείο: Στον Μητσοτάκη τα ψηφοδέλτια

Θεωρείο: Στον Μητσοτάκη τα ψηφοδέλτια

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ν.Δ. εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ώστε να είναι έτοιμη για τις εκλογές, με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη αλλά και τον Θανάση Νέζη από πλευράς Μαξίμου να κάνουν τις επαφές ανά την Ελλάδα για τις τελικές αποφάσεις. Πλέον η διαδικασία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα ψηφοδέλτια είναι πια «θέμα Μητσοτάκη», καθώς πρέπει ο ίδιος ο πρόεδρος να δει ονόματα και να κάνει τελικές επιλογές εκεί που πρέπει. Κατά πληροφορίες, αυτό θα γίνει άμεσα και σίγουρα μέσα στον Ιούλιο.

Αντιπεριφερειάρχες

Ενα «αγκάθι» που πρέπει να λυθεί έχει να κάνει με τους αντιπεριφερειάρχες. Σε πολλές περιπτώσεις η Ν.Δ. θέλει να έχει στα ψηφοδέλτιά της επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς με ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες. Το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με τους περιφερειάρχες, που σίγουρα δεν θα θέλουν τα δυνατά τους «χαρτιά», ενόψει των δικών τους εκλογών τον Οκτώβριο του 2023, να πέφτουν στην μάχη των εθνικών εκλογών και –εάν εκλεγούν– να εγκαταλείπουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ισορροπία είναι λεπτή, αλλά και η εντολή το ίδιο: συστρατευόμαστε όλοι για τη μάχη των εθνικών εκλογών.

Η διάσταση Καμίνη – Ανδρουλάκη

Η απόφαση εντός της εβδομάδας του Γιώργου Καμίνη να ανακοινώσει την αποχώρησή του ουσιαστικά από την πολιτική και τη μη κάθοδό του στις επόμενες εκλογές, έχει και πολιτική «ουρά». Τα σενάρια ήθελαν τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας να πολιτεύεται στη Χίο, στην οποία όμως δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει έδρα, κάτι που συνετέλεσε στην απόφασή του. Ο δεύτερος λόγος είναι οι πολύ κακές σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δυο τους δεν «κόλλησαν» ποτέ και δεν βρήκαν ούτε το μίνιμουμ επαφής. Και αυτό φάνηκε από την αρκετά επιθετική ανακοίνωση του Καμίνη, ο οποίος επέλεξε να αναφερθεί μόνο στο όνομα της Φώφης Γεννηματά και δεν βρήκε λέξη για τον νυν πρόεδρο.

Η διαχείριση

Από την πλευρά του, και ο Ανδρουλάκης έκανε λάθη στην περίπτωση Καμίνη. Στελέχη σαν αυτόν, που έχουν διαγράψει μια πορεία –ασχέτως αν τώρα δεν θεωρείται ανοδική–, δεν μπορεί να τα διαχειρίζεται η επιτροπή… ψηφοδελτίων, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος με τη δέουσα προσοχή. Ο Ανδρουλάκης δεν το έκανε, με αποτέλεσμα ο Καμίνης να το… βγάλει στην ανακοίνωσή του, που ουσιαστικά «άδειασε» το ΠΑΣΟΚ.

Κατά των εκλογών

Ποιος είναι ο πιο σφόδρα αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο; Η απάντηση είναι ο Γ. Γεραπετρίτης, καθώς θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτάσει η κυβέρνηση έως το τέλος. Ο Γεραπετρίτης επιχειρηματολογεί πάνω σε αυτό, αλλά μάλλον δεν εισακούεται.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή