Υποσχέσεις Τσίπρα προς συνταξιούχους και νέα γενιά

Υποσχέσεις Τσίπρα προς συνταξιούχους και νέα γενιά

Ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ με εκδήλωση για τα νέα μέλη του κόμματος στο Περιστέρι

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ακόμα και στις εκλογές του 2019 η Δυτική Αθήνα, και δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να καλωσορίσει τα νέα μέλη του κόμματος και να κηρύξει την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας από το Περιστέρι. «Η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, που ήταν ένα δριμύ κατηγορώ για τον πρωθυπουργό. «Τελευταίο δείγμα της αναξιοπιστίας και της επικίνδυνης επιπολαιότητάς του, οι παλινωδίες με τις πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος άνοιξε το θέμα.

Ο ίδιος ανακοίνωνε κάθε τόσο υποψηφιότητες του κόμματός του. Ο ίδιος επέτρεπε διαρροές με ημερομηνίες και εκλογικές στρατηγικές. Και ύστερα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι εθνικά υπεύθυνη επιλογή. Ηταν εθνικά υπεύθυνη όταν νόμιζε ότι τον βόλευε. Εγινε εθνικά ανεύθυνη όταν κατάλαβε ότι δεν τον βολεύει». Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως δεν θα πάει σε εκλογές γιατί «καταρρέει», καθώς, όπως είπε, παίρνει πλέον τα μηνύματα της κοινωνίας.

Αιχμές

Σε μια παραδοσιακή γειτονιά της Αθήνας, ο κόσμος της εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν ξέρω, αλήθεια, πόσους ψυκτικούς έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας στο Περιστέρι, που θα μπορούσαν να εξηγήσουν στον πρωθυπουργό ότι το επάγγελμά τους είναι πολύ πιο δύσκολο και απείρως πιο χρήσιμο από τους αργόμισθους και τα golden boys που τον περιβάλλουν», τόνισε δηκτικά, θυμίζοντας την αναφορά πριν από τρία χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενος προς σερβιτόρους, ντελιβεράδες και ανειδίκευτους εργάτες δεσμεύτηκε πως η χώρα θα αποκτήσει ισχυρή εργατική νομοθεσία, θα επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αιτιολογημένη απόλυση και ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 800 ευρώ με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς τους νέους, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εξακολουθεί να προηγείται δημοσκοπικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως το σχέδιο για τη στέγαση που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα περιλαμβάνει διπλασιασμό της επιδότησης στέγης στα 350 ευρώ για 150.000 ζευγάρια ηλικίας 25-44 ετών.

Για τους συνταξιούχους, όπου η απήχηση της Ν.Δ. είναι μεγαλύτερη και ήδη έχει ανακοινωθεί η αύξηση των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους, δεσμεύτηκε για επιστροφή του 1 δισ. που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου «να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

Επιμένοντας να βάζει στο κάδρο το ΠΑΣΟΚ και επιχειρώντας να αποκλείσει τη σύμπλευσή του με τη Ν.Δ., ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη «να αποκλείσει από τώρα και καθαρά κάθε προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη».

Συγγνώμη Βερναρδάκη μετά τη θύελλα

Εχουν παρελθόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο να επισκιάζουν με άστοχες παρεμβάσεις τις δραστηριότητες του προέδρου. Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ήρθε να ταράξει τα νερά της Κουμουνδούρου. Με βίντεο στα social media αποκάλεσε τη Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας». Από τον ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησαν μαζί του από τη Δευτέρα προκειμένου να κατεβάσει το απαράδεκτο βίντεο από το Διαδίκτυο και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, κάτι που τελικά έπραξε. «Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κ. Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Γι’ αυτόν τον λόγο, και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ», δήλωσε, επιμένοντας ωστόσο στην πολιτική κριτική του προς την υπουργό. «Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του δεν έχει τέλος», ανέφεραν από τη Ν.Δ. Η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μισογυνισμό και ζήτησε να μάθει ποια είναι η θέση του κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή