Κριτική Βενιζέλου για το βούλευμα της Novartis

Κριτική Βενιζέλου για το βούλευμα της Novartis

«Λογικά ασύντακτο», ώστε να «περιττεύει η κριτική σε επιμέρους σφάλματα ή κενά», χαρακτηρίζει σε άρθρο του σε νομική ιστοσελίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βούλευμα που εκδόθηκε πρόσφατα για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λογικά ασύντακτο», ώστε να «περιττεύει η κριτική σε επιμέρους σφάλματα ή κενά», χαρακτηρίζει σε άρθρο του σε νομική ιστοσελίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βούλευμα που εκδόθηκε πρόσφατα για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν για την υπόθεση της Novartis χωρίς στοιχεία, με την ιδιότητά του ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου αναλύει από πολιτικής και κυρίως νομικής πλευράς την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που τελικά δεν παρέπεμψε τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την ουσία της υπόθεσης Novartis, δηλαδή την ενοχοποίηση των πολιτικών.

Με την ιδιότητά του ως καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου το χαρακτηρίζει «λογικά ασύντακτο» και μιλάει για πολιτική σκευωρία.

«Οταν ένα βούλευμα πάσχει από τέτοια διαρθρωτικά ελαττώματα που το καθιστούν λογικά ασύντακτο περιττεύει η κριτική για επιμέρους σφάλματα ή κενά της μείζονος σκέψης, δηλαδή των κανόνων δικαίου που καλούνται σε εφαρμογή και των πραγματολογικών στοιχείων», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα τονίζει ότι έστω και διά της πλαγίας οδού το Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, γιατί δεν έστειλε η εισαγγελέας μαζί με τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή (τότε είχε γίνει πολιτικός σεισμός) και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τότε υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στην πολιτική σκευωρία για την ενοχοποίηση των πολιτικών και στο άρθρο του μιλάει για μεθοδεύσεις που είχαν στόχο την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών. Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Για εμένα το ζήτημα δεν ήταν ποτέ οι πράξεις ή παραλείψεις της κ. Ελ. Τουλουπάκη ή του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, αλλά η οργανωμένη σε υψηλό πολιτικό επίπεδο υπονόμευση του δημοκρατικού και δικαιοκρατικού πολιτεύματος, η προσβολή θεμελιωδών αρχών και θεσμών του πολιτεύματος. Η σκευωρία Novartis ήταν, όπως είχα τονίσει στη Βουλή, η μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη θεσμική σκευωρία της μεταπολιτευτικής περιόδου. Προσωπικά βρέθηκα στο στόχαστρο χωρίς να έχω οποιαδήποτε, έστω παρεμπίπτουσα, επαφή με την υπόθεση Novartis. Ημουν όμως θύμα της σκευωρίας Novartis και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστώ τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή