Παρακολουθήσεις: Πόλεμος στο «τρίγωνο» Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθήσεις: Πόλεμος στο «τρίγωνο» Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Φουντώνει η πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παρακολουθήσεων

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φουντώνει η πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Είμαστε εδώ για να μη μείνει καμία σκιά και κυρίως για να προκύψουν πολύ ουσιαστικές προτάσεις που δεν θα μας ξαναεγκλωβίσουν σε τέτοιου είδους ζητήματα στο μέλλον». Είναι δεδομένη η βούληση της πλειοψηφίας οι έρευνες να ανοίξουν σε βάθος χρόνου, γεγονός που φάνηκε από την κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των προηγούμενων διοικητών της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη και Δραβίλλα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν συνεχώς την επίθεση προς την κυβέρνηση. Γνωρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να ζητήσει στην 29μελή επιτροπή να προσέλθει και ο πρωθυπουργός, λένε από τώρα πως συμφωνούν. «Στην Εξεταστική οφείλει να έρθει ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας πως η παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με στόχευση τη «χειραγώγηση του ΠΑΣΟΚ». Στην ίδια γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για ξεκάθαρες πολιτικές και αντικειμενικές ευθύνες του πρωθυπουργού, με τη Νάντια Γιαννακοπούλου να ζητεί (ΣΚΑΪ) να μεταβιβαστεί ο φάκελος της ΕΥΠ στην εξεταστική επιτροπή για να αποδειχθεί ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Δεν θα μείνει καμία σκιά, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό.

Η κόντρα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αναβίωσε για άλλη μια φορά, καθώς στο Mega ο Μάκης Βορίδης ανέφερε πως ανοίγει μια υπονομευτική συζήτηση, για την οποία έχει ευθύνη ο Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει να κάνει με «την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και τη λειτουργία της υπηρεσίας πληροφοριών». Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως σε όλες τις χώρες οι υπηρεσίες πληροφοριών προστατεύουν τη μυστικότητα και το απόρρητο των ερευνών. «Μήπως ο κ. Βορίδης δεν άκουσε τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος, ακυρώνοντας όσα υποστήριζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί εβδομάδες, ανέφερε πως δεν ξέρει τον λόγο παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή που επί οκτώ χρόνια δεν αποτελούσε “εθνικό κίνδυνο”, αλλά έγινε ξαφνικά κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ; Η κυβέρνηση δεν πείθει πια ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της», απάντησαν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αντιπαράθεση ξέσπασε και από το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ, που εντάσσονται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους. Η Ολγα Γεροβασίλη με τον Χρήστο Σπίρτζη συναντήθηκαν με τον Θεμιστοκλή Δεμίρη για να ενημερωθούν. Η γραμματέας της Κ.Ο. κατά την έξοδό της δήλωσε πως «δεν πρέπει να συγκαλυφθούν στοιχεία, ώστε αυτό το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί πραγματικά. Εκτός από τον πολιτικό υπεύθυνο που είναι ο κ. Μητσοτάκης, να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό». Κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν επικοινωνιακή τη συγκεκριμένη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως από τη στιγμή που ο κ. Δεμίρης θα παραστεί αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα μπορούσαν να ενημερωθούν εκεί. Συμπληρώνουν μάλιστα πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να συντηρήσει στην επικαιρότητα την υπόθεση παρά το γεγονός ότι έχει πάρει τον δρόμο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή