Ζήτημα δημοσκοπήσεων εγείρει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτημα δημοσκοπήσεων εγείρει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε ακόμη έναν αστερίσκο για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε ακόμη έναν αστερίσκο για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Συνδέοντας και την υπόθεση των παρακολουθήσεων ανέφερε πως δεν τις εμπιστεύεται ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γιατί εάν ήταν (μπροστά) 8 και 10 και 15 και 20 μονάδες, δεν θα έκανε εκλογές ο Μητσοτάκης να τις κερδίσει, να καθαρίσει και να τελειώνει; Δηλαδή, με συγχωρείτε, το πιστεύετε αυτό; Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;».

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου: «Αντί να δει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, του φταίνε ξανά οι μετρήσεις. Είναι ίδιος με το 2019, όταν ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει τις εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρώτος με διαφορά, θα έκανε εκλογές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, με τον κ. Οικονόμου να απαντά: «Αντί να δει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, του φταίνε ξανά οι μετρήσεις».

Η συζήτηση για τη διαχείριση των οικονομικών και τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια που είχε να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2015-2019, λόγω μνημονίων, προκάλεσε τη μεγαλύτερη κόντρα με την κυβέρνηση. Ηταν χαρακτηριστική η αναφορά του πως «αν εγώ είχα να μοιράσω 50 δισ. στα τέσσερα χρόνια που είχα την ευθύνη της διακυβέρνησης και όχι να μαζέψω 37, όπως έκανα, θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ να βγαίνω πρωθυπουργός». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως, από τα συγκεκριμένα χρήματα, 7 δισ. πήγαν σε απευθείας αναθέσεις, κλειστούς διαγωνισμούς και σε ημετέρους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως δείχνει βαθιά περιφρόνηση προς τους πολίτες, προσθέτοντας: «Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι η κυβέρνηση άφησε την κοινωνία απροστάτευτη, σήμερα καταγγέλλει ότι μοίρασε 50 δισ. σε ημετέρους. Αλήθεια, είναι ημέτεροι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι που στηρίχθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας για να μην μπουν λουκέτα και να μη χαθούν θέσεις εργασίας;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε πολύ στα ζητήματα της ενέργειας επισημαίνοντας πως την ώρα που όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε κρατικοποιήσεις των ενεργειακών εταιρειών, η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ ακολουθώντας το δόγμα ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. Οσον αφορά το θέμα των συνεργασιών και την προοδευτική διακυβέρνηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα λέγοντας πως «δεν είναι αβεβαιότητα και αστάθεια να έχεις μια δικομματική και τρικομματική κυβέρνηση, όπως σε όλη την Ευρώπη, που θα συσπειρώνει το 50% ή και πάνω από το 50% της λαϊκής νομιμοποίησης». «Το πόσο προοδευτικό θα ήταν το ξανασμίξιμο του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη στο πλαίσιο μιας τρικομματικής κυβέρνησης το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή