Τουρκική ακταιωρός προκαλεί στη Σάμο

Τουρκική ακταιωρός προκαλεί στη Σάμο

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού σημειώθηκε χθες το πρωί στη Σάμο, όπου από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό ναυαγών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού σημειώθηκε χθες το πρωί στη Σάμο, όπου από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό ναυαγών. Ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς εντός ελληνικών –σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση– χωρικών υδάτων προκειμένου να παραλάβει αυτό τη σορό ναυαγού από παραπλέον φορτηγό πλοίο αμφισβητώντας την ελληνική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας αλιευτικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε δύο ναυαγούς νότια του νησιού. Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι επέβαιναν μαζί με ακόμα δέκα άτομα σε φουσκωτή βάρκα η οποία ανετράπη. Ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του ελληνικού θαλάμου επιχειρήσεων.

Χθες το πρωί, τουρκικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο εντόπισε σορό και ενημέρωσε σχετικά όχι το ελληνικό Λιμενικό που είχε την ευθύνη της επιχείρησης, αλλά την τουρκική ακτοφυλακή. Τότε, τουρκική ακταιωρός μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρέλαβε τη σορό, αμφισβητώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ελληνική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης, όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Μάλιστα, έστρεψε το πυροβόλο στην πλώρη της ακταιωρού εναντίον σκάφους του Λιμενικού.

«Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προκαλεί, εισερχόμενο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο», σχολίασε σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT