Εκλογές 2023: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Εκλογές 2023: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο Κώστας Καραμανλής την απόφαση του ενόψει των εκλογών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, κλείνοντας ένα πολυετή κύκλο τον δημόσιο βίο, καθώς πρωτοεξελέγη το 1989. Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, όπως έγραφε και σήμερα η «Κ» δεν θα περιέχει αιχμές για το κόμμα, αλλά αντίθετα θα στέλνει μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ και φύσει και θέσει δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσει το κόμμα του λίγο πριν την εκλογική μάχη», λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί.  

Το χρονικό της απόφασης  

Ο πρώην πρωθυπουργός κρατούσε έως τώρα «ερμητικά» κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς την παραμικρή διαρροή που θα φωτογραφίζει τις προθέσεις του. Το κλίμα ωστόσο που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως η αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ήταν πλέον ένα πιθανό σενάριο.

Ταυτόχρονα οι (μη) κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή το γεγονός πως δεν έχει μπει σε κάποια προεκλογική διαδικασία, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς φωτογράφιζε πως η πιθανότητα ο πρώην πρωθυπουργός να μην είναι στην επόμενη Βουλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Επιπλέον δεν είναι μυστικό πως η σχέση Μητσοτάκη και Καραμανλή μετά την περίφημη ομιλία στα Ανώγεια του πρώην πρωθυπουργού περνά περίοδο παγετού.

Οι τόνοι έκτοτε έπεσαν ωστόσο το χάσμα παρέμεινε μέχρι και σήμερα, χωρίς πάντως να είναι αυτός ο βασικός λόγος της αποχώρησης, καθώς ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα 14 χρόνια αφότου αποχώρησε από την προεδρία και οι λόγοι μπορεί να είναι και προσωπικής φύσεως.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT