Θεωρείο: Καιρίδης αντικαθιστά Τζαβάρα

Θεωρείο: Καιρίδης αντικαθιστά Τζαβάρα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή θα έχουμε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο Δημήτρης Καιρίδης θα πάρει τη θέση του Κώστα Τζαβάρα. Ο βουλευτής, μάλιστα, του Βορείου Τομέα θα είναι και εισηγητής στην επιτροπή. Η απόφαση ελήφθη καθώς ο Καιρίδης μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είναι ένας από εκείνους που έχουν δώσει μάχες στα τηλεοπτικά παράθυρα και, όπως έχει κρίνει το Μαξίμου, με επιτυχία. Αυτό οδήγησε στην απόφαση Μητσοτάκη να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος είχε υποβάλει αίτημα για την αντικατάστασή του.

Aνταπόκριση μόνο από το ΚΚΕ

Θυμάστε που την περασμένη εβδομάδα σας έλεγα για την επιστολή του Γιώργου Γεραπετρίτη στα κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσει για την τραγωδία; Τελικά μόνο το ΚΚΕ ανταποκρίθηκε, καθώς όλα τα υπόλοιπα δεν έδωσαν κάποια απάντηση. Με αυτό θυμήθηκα τη ρήση ενός παλαιού πολιτικού που έλεγε πως στην Ελλάδα όλες οι κρίσεις αρχίζουν και τελειώνουν εκεί που τα κόμματα μπορούν να έχουν επικοινωνιακό όφελος και απλά πάμε παρακάτω μέχρι την επόμενη.

Παρακολούθησε στενά

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπορίου της περασμένης Τετάρτης, όπου μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, είναι πως ο Χρήστος Σπίρτζης παρακολούθησε όλη τη διαδικασία μέσω Webex, χωρίς να μιλήσει, αφού δεν είναι μέλος της επιτροπής. Προφανώς ήθελε να έχει πλήρη και ιδία εικόνα.

Κέρδισε

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η στήλη είχε σχολιάσει θετικά την ανάληψη των καθηκόντων του εκπροσώπου Τύπου από την Πόπη Τσαπανίδου. Στην πρώτη κρίση επί των ημερών της αποδεικνύεται πως η πρώην δημοσιογράφος «κάνει» για τη θέση. Μπορεί να μην επιλέγει να μπει στη μάχη των παραθύρων, αλλά η εικόνα που εκπέμπει μέσω των ανακοινώσεών της προσθέτει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ούτε λέξη

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν γενικά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου –προ Τεμπών– έκανε περιοδείες και γενικώς έδειχνε ότι είναι ενεργός στην εκλογική μάχη που έρχεται, βοηθώντας το κόμμα. Επειδή ωστόσο τίποτα δεν ξεφεύγει από τα ραντάρ, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν σημειώσει πως από τις δημόσιες τοποθετήσεις του απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλλον οι εσωκομματικές του 2021 είναι ακόμα… πρόσφατες.

Προειδοποίηση

Στο σημερινό φύλλο της «Κ» μπορείτε να διαβάσετε πλήρες ρεπορτάζ για την ενδοκυβερνητική αναστάτωση που έχει προκαλέσει η άρνηση κορυφαίων υπουργών να βγουν μπροστά σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι μόνο ο Αδωνις που εκδήλωσε την ενόχλησή του δημοσίως. Και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για «απαράδεκτο φαινόμενο», δείχνοντας την αγανάκτησή της για το κρυφτό των υπουργών. Μάλιστα, η πολύπειρη πρώην υπουργός το πάει ένα βήμα παρακάτω, «προειδοποιώντας» τους απόντες πως «στο τέλος κερδίζουν αυτοί που δίνουν τη μάχη και όχι όσοι κρύβονται».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή