Πλεύρης: Προκλητικά και ψευδέστατα όσα αναφέρθηκαν περί εμπορίας οργάνων στη δίκη Πισπιρίγκου

Πλεύρης: Προκλητικά και ψευδέστατα όσα αναφέρθηκαν περί εμπορίας οργάνων στη δίκη Πισπιρίγκου

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι η εικόνα των νοσοκομειων δεν είναι καλή και επισήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκλητικά και ψευδέστατα χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσα αναφέρθηκαν περί εμπορίας οργάνων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον συνήγορό της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πλεύρης επανέλαβε για άλλη μια φορά – όπως έκανε και μετά τη συνάντηση που είχε χθες, Πέμπτη, με τον Ανδρέα Ηλιάδη – ότι οι γιατροί που στοχοποιούνται θα υποστηριχθούν και θα καλυφθούν νομικά.

Η εικόνα των νοσοκομείων δεν είναι καλή

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι η εικόνα των νοσοκομειων δεν είναι καλή και επισήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα επείγοντα περιστατικά.

Ανέφερε ότι οι προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών πολλές φορές καταλήγουν άγονες λόγω απροθυμίας.

Εξήγησε ότι γι’ αυτό τον λόγο το υπουργείο προχώρησε σε παρέμβαση αυξάνοντας κατά 10% τους μισθούς των γιατρών ενώ δίνονται επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται στα νησιά. Τέλος δήλωσε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνει πλήρης ανακαίνιση των ΤΕΠ. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT