Απαντήσεις από Γεραπετρίτη για Τζανερίκο

Απαντήσεις από Γεραπετρίτη για Τζανερίκο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με επίκεντρο τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον Αρειο Πάγο ενόψει της απόφασης που θα λάβει το ανώτατο δικαστήριο για τα κόμματα που θα μετάσχουν στις επικείμενες εκλογές και πρωτίστως τι θα γίνει με την εκλογική τύχη του κόμματος που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Προς τούτο, και μετά την παραίτηση του προέδρου του αρμόδιου τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, την προεδρία του δικαστικού σχηματισμού που θα κρίνει τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου, ενώ συνολικά θα κληθούν να αποφασίσουν δέκα ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί σε εφαρμογή της τροπολογίας που ψηφίστηκε προχθές και δίνει τη δυνατότητα σε αυξημένο αριθμό δικαστικών να αποφασίζουν για τα της εκλογικής διαδικασίας.

Και ενώ στον Αρειο Πάγο προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της απόφασης για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη, συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Χρήστου Τζανερίκου. Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι κλήθηκε σε συνάντηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για να συζητηθεί το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δέχθηκε μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου μέσω ενδιάμεσου προσώπου εκτός πολιτικής που τον συνάντησε το περασμένο Σάββατο. Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, αντέκρουσε τα περί προτάσεων για θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή για τον κ. Τζανερίκο, ενώ ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικός παράγοντας να συνάντησε τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου το περασμένο Σάββατο. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να γνωστοποιηθεί ποιος ήταν ο κυβερνητικός που μετέφερε μήνυμα στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες από την Κεφαλονιά, επέμεινε να γίνουν γνωστές από την κυβέρνηση οι παρασκηνιακές επαφές με τον παραιτηθέντα δικαστικό, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά πως «η κυβέρνηση δεν παζαρεύει την αρχή ότι εγκληματικές οργανώσεις δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές. Τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Γεραπετρίτης, που πράγματι συναντήθηκε με τον κ. Τζανερίκο, επανήλθε και χθες με δηλώσεις του από το Ηράκλειο, τονίζοντας πως η συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου εντάχθηκε στις θεσμικές επαφές του με ανώτατους δικαστικούς ενόψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έλαβε η κυβέρνηση για να κλείσει η πόρτα της Βουλής σε καταδικασμένα στελέχη της Χ.Α. «Είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι’ αυτά τα οποία αναφέρονται», εννοώντας τα περί ανταλλαγμάτων και προσφοράς θέσης σε Ανεξάρτητη Αρχή, όπως διατείνεται ο κ. Τζανερίκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή