Εκλογικά: Οι αρχηγοί παίρνουν τα βουνά

Εκλογικά: Οι αρχηγοί παίρνουν τα βουνά

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Οι αναταράξεις στον επίπεδο κόσμο της δεξιάς-δεξιάς μονοκατοικίας συνεχίζονται ασταμάτητα. Το σίριαλ αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και τον διαγραμμένο βουλευτή του κόμματος Αντώνη Μυλωνάκη συνεχίζονται αδιάκοπα. «Αυτό το κόμμα λειτουργεί σαν μια πολιτική εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων, σπίλωση υποψηφίων και βουλευτών», δήλωσε ο κ. Μυλωνάκης, ο οποίος μάλιστα στον ΣΚΑΪ αράδιασε και διάφορα ονόματα με στόχο, όπως είπε, να αποδείξει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μικρή μπροστά στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο ανταγωνισμός στον χώρο δεξιά της Ν.Δ. είναι μεγάλος και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Οπότε παραμένουμε συντονισμένοι και περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια, με λίγη κηραλοιφή ανά χείρας διά παν ενδεχόμενον.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Ο χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) προκάλεσε –για ακόμη μια φορά– αψιμαχίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα έλεγε κάποιος ότι η ρητορική σύγκρουση είχε κάτι συγκλονιστικά νέο, μάλλον ναφθαλίνη αναδίδει ως προς τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας, αλλά σε γενικές γραμμές οι μεν κατηγορούν τους δε για ιδιωτικοποίηση της υγείας και εν συνεχεία αλληλοδιαψεύδονται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε από την Κω αν «είναι ρεαλιστικό ένα ΕΣΥ ισχυρό και προσβάσιμο σε όλους;» και απάντησε μόνος του ότι «εμείς λέμε ναι, γιατί κανένα κόστος δεν συγκρίνεται με το κόστος μιας άδικα χαμένης ζωής». Χθες ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε, επίσης, αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών στα νησιά, όταν υπάρχει ανάγκη, από το Δημόσιο. «Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί άλλα να λέει και άλλα να κάνει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος, ο οποίος σημείωσε ότι με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 η εξαγγελία αυτή έχει στην πραγματικότητα ήδη υλοποιηθεί από τη Ν.Δ.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς (φωτ.) ή αλλιώς ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, όπως προδίδουν οι πόζες του στο πλευρό των αλεξιπτωτιστών που συνοδεύουν Ελληνες του Χαρτούμ, από το Τζιμπουτί και το Ασουάν. Αν και ο κ. Χαρδαλιάς δεν είναι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, έχει θεωρητικά αναλάβει να συντονίζει τον εκλογικό αγώνα στις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης, για λογαριασμό της Ν.Δ. Ο κ. Χαρδαλιάς είναι, βέβαια, έμπειρο κομματικό στέλεχος και μπορεί να διεκπεραιώνει παράλληλα τα έργα που του ανατίθενται, ιδιαίτερα όταν αφορούν το σημαντικό έργο της προβολής εθνικής ισχύος και αυτοπεποίθησης στο εξωτερικό. Στον ελεύθερο χρόνο τουο κ. Χαρδαλιάς συσφίγγει και τις σχέσεις του με την Εκκλησία, καθώς –απ’ ό,τι λέγεται– τις τελευταίες εβδομάδες μετά τους ενστόλους, που παραμένουν η πρώτη ομάδα με την οποία συγχρωτίζεται, η δεύτερη είναι οι ιερείς και οι μητροπολίτες. Ολα αυτά είναι βέβαια, με κάποιον τεθλασμένο τρόπο, συνδεδεμένα με την εκλογική διαδικασία, καθώς ως γνωστόν «μάζευε κι ας είν’ και ρώγες». Βέβαια, ο κ. Χαρδαλιάς προτιμάει κάπως παραπάνω τη σημερινή θέση του. Ακόμη και πριν από τους απεγκλωβισμούς από το Σουδάν, μάζευε μίλια με κάθε λογής ιπτάμενο, πλεούμενο ή εποχούμενο μηχάνημα που μπορεί να διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο ΤΟΠΟΣ

Οι Δελφοί και το διεθνώς αναγνωρισμένο ετήσιο Φόρουμ τους, το οποίο φέτος συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Από το Φόρουμ των Δελφών θα περάσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θα βρεθεί εκεί, καθώς το πρόγραμμά του δεν το επιτρέπει. Γενικά, τα βουνά και το ΚΚΕ δεν είναι ένας ιστορικά ευχάριστος συνδυασμός, από όποια πλευρά του πολιτικού φάσματος κι αν το δεις. Πάντως οι τρεις πρώτοι θα εκμεταλλευθούν το βήμα των Δελφών προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και την ατζέντα των κομμάτων των οποίων προεδρεύουν. Αν ο καθαρός αέρας τούς εμπνεύσει ώστε να βγάλουν και κάποιες ειδήσεις, θα το δούμε τις αμέσως επόμενες τρεις ημέρες.

H ATAKA

«Τρομάξτε κι άλλο: έχουμε και τον “Οδυσσέα”». Το απόσπασμα προέρχεται από ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, όπου προφανώς σκέφτηκαν ότι μετά τη «Δήμητρα» άλλη μια παραπομπή στην αρχαιότητα δεν βλάπτει. Τέτοια αρχαιολαγνεία είχαν κάποια καθεστώτα στην πρόσφατη σύγχρονη νεοελληνική Ιστορία, αλλά μην τους το πείτε, τουλάχιστον όχι φωναχτά. Πάντως, η κατατομή του Γιάνη Βαρουφάκη και οι δουλεμένοι τετρακέφαλοι επί των οποίων αυτή στηρίζεται προϊδεάζει για επόμενο βήμα που θα παραπέμπει στον ομηρικό Αίαντα τον Τελαμώνιο. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προτιμά βέβαια την παρακείμενη Αίγινα, οπότε ενδεχομένως προτιμά τον βασιλιά των Μυρμιδόνων ή κάποιον άλλον λιγότερο προνομιούχο των Ομηρικών Επών. Ας μας πει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή