Θεωρείο: Η εντολή της Πειραιώς

Θεωρείο: Η εντολή της Πειραιώς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαλλοι ήταν στη Νέα Δημοκρατία με την γκάφα του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio). Η Πειραιώς λίγο μετά γνωστοποίησε –κάτι που δεν το συνηθίζει– πως υπήρξε οργισμένο τηλεφώνημα του γραμματέα του κόμματος, Παύλου Μαρινάκη, στον υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας, με το οποίο του ζήτησε να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση, όπερ και εγένετο. Το φάλτσο πάντως του Σπύρου Πνευματικού (το οποίο σήμερα τον ώθησε και στην απόσυρση από την εκλογική μάχη) οδήγησε την Πειραιώς, και δη τον κ. Σκέρτσο, να στείλει χθες μήνυμα σε σύσκεψη που είχε με όλους τους υποψηφίους να σταματήσουν να αυτοσχεδιάζουν και να αρκούνται στη… γραμμή του κόμματος. «Μόνο δύο βδομάδες μένουν, άλλωστε», όπως ειπώθηκε στο τέλος του zoom.

O φόβος των υπηρεσιακών υπουργών

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι πολλοί από τους υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς φοβούνται μήπως στη βραχύβια θητεία τους «σκάσει» κάποιο σοβαρό θέμα. Περιττό να σας πω πως εκείνος που φοβάται ίσως περισσότερο από όλους είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς έχουμε μπει σε αντιπυρική περίοδο, και μάλιστα με αρκετά μποφόρ. Το θετικό είναι πως ο υπηρεσιακός υπουργός είναι ο πρώην… κανονικός υφυπουργός, άρα γνωρίζει καλά το αντικείμενο.

Συνεχίζουν…

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι τέως υπουργοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον υπουργοί. Μαθαίνω, για παράδειγμα, πως μερικοί παίρνουν… κανονικά τηλέφωνα στα υπουργεία και παρεμβαίνουν, κάτι που είναι λογικό να σχολιάζεται αρνητικά στη διοικητική πυραμίδα. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι το κάνουν και δημοσίως συνεχίζοντας τις αναρτήσεις που αφορούν το πρώην αντικείμενό τους, σαν να πρόκειται μόνο για ένα διάλειμμα και σε λίγες ημέρες θα επανέλθουν εκεί όπου ήταν. Κάτι, βεβαίως, που πλην ελαχίστων περιπτώσεων δεν ισχύει, καθώς το νέο υπουργικό θα έχει σαρωτικές αλλαγές.

Βλέπουν δάκτυλο

Ενδιαφέρον έχει πως εντός κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ ευδοκιμεί τελευταία μια νέα θεωρία συνωμοσίας: η Ν.Δ. και το «σύστημα» είναι αυτά που προωθούν τη… Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας βαδίζει προς τη Βουλή. Η άποψη –που έχει εκφραστεί και δημοσίως– αποτελεί βεβαίως μια πολύ απλοϊκή ανάλυση, που δεν απαντά στο γιατί η Κωνσταντοπούλου ανεβαίνει, αλλά στο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τόσο χαμηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή