Νέο «αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος

Νέο «αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο «αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κόντρα που προέκυψε με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει τη συνύπαρξη με τους ΑΝΕΛ «αναγκαίο κακό» και αυτό αποτέλεσε αφορμή να ξεκινήσει νέος πόλεμος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος άνοιξε δύο θέματα: τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας ανέφερε πως με τη δική του παρέμβαση η χώρα απέφυγε την έξοδο από το ευρώ, υπογράφοντας η ελληνική κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο. Σύμφωνα με όσα είπε, στις Βρυξέλλες συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη πριν από τη σύνοδο του Eurogroup. «Η πρόταση του Βαρουφάκη ήταν να αποδεχθούμε την επόμενη ημέρα την πρόταση της Γερμανίας, του Σόιμπλε και της Μέρκελ για την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.», τόνισε. Ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει και πρότεινε τη συμβολή των ΗΠΑ. Τηλεφώνησε στη συνέχεια στον υπουργό Αμυνας και στην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ζήτησε να επικοινωνήσει ο Λευκός Οίκος με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως ο ίδιος ως υπουργός Αμυνας εξασφαλίζει αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Το ίδιο βράδυ, ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τον κ. Καμμένο, είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα πυρά του πρώην προέδρου των ΑΝΕΛ δεν σταμάτησαν στη 17ωρη διαπραγμάτευση. Επεκτάθηκαν στις Πρέσπες, αφού θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τη συμφωνία να μην ανοίξει το θέμα όσο συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ. Κατήγγειλε, μάλιστα, πως «η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα με δώρο το Νομπέλ Ειρήνης οι Γερμανοί».

Η απάντηση

Δεν έχει δικαίωμα να κατασκευάζει σενάρια και να μη δείχνει σεβασμό απέναντι στην πιο δύσκολη περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της Μετα-πολίτευσης, τονίζει η Κουμουνδούρου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν πως ο Πάνος Καμμένος «έχει το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους. Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα τού χθες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις τού σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Με μια φωτογραφία από τις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη απάντησε ο πρώην υπουργός γράφοντας: «Επειδή το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί, την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα ή ας ρωτήσουν τον πρέσβη Λευτέρη Καραγιάννη και τον Νίκο Παππά… κρίμα».

Παραίτηση Τσαπανίδου

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η Πόπη Τσαπανίδου υπέβαλε την παραίτησή της στη Ράνια Σβίγκου και από τη στιγμή που δεν αλλάξει κάτι η Κεντρική Επιτροπή ενδεχομένως να κληθεί να συζητήσει το θέμα. Οσο πλησιάζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τόσο οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις φουντώνουν. Τα τηλέφωνα μεταξύ των στελεχών έχουν πάρει φωτιά, γιατί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται σιγά σιγά οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Αρκετά στελέχη δείχνουν ήδη τις προτιμήσεις τους, με τον Δημήτρη Βίτσα, μιλώντας στο Open, να κάνει την αρχή στηρίζοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Θα είναι η πρώτη προτίμησή μου. Αν κατέβει», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ισπανική εφημερίδα, θυμήθηκε τα στελέχη που είχε προτάξει κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεκλογικής περιόδου: «Εκανα αναφορά, ενδεικτικά, στην Εφη Αχτσιόγλου, στον Αλέξη Χαρίτση και στον Νάσο Ηλιόπουλο, αλλά έχουμε και άλλα πολλά νέα και αξιόλογα στελέχη». Ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά της πλειοψηφίας είναι τρεις πιθανές υποψηφιότητες. Εφη Αχτσιόγλου ή Αλέξης Χαρίτσης σε απόλυτη σύμπλευση αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους τις επόμενες ημέρες, με την κ. Αχτσιόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι πιο κοντά στο να πει το «ναι». Από την «Ομπρέλα» προκρίνουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς ο ίδιος να έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή