Νίκος Ανδρουλάκης: Τα τρία μηνύματα του Predator

Νίκος Ανδρουλάκης: Τα τρία μηνύματα του Predator

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα δύο πρώτα παραδόθηκαν στο κινητό του, ενώ το τρίτο απορρίφθηκε από το δίκτυο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις φορές έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη με το παράνομο λογισμικό Predator. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης χθες στη Βουλή, ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον ίδιο στον Αρειο Πάγο, για την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του.

Οπως είπε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η πρώτη απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021. Το μήνυμα που εστάλη στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη έγραφε: «Νίκο μου τρικυμία σε πισίνα! χαχαχα», συνοδευόμενο από σύνδεσμο που προσομοιάζει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Εφημερίδας των Συντακτών» (efsyn.news). Το δεύτερο μήνυμα εστάλη λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, και είναι το μήνυμα που εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το οποίο ανέφερε: «Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε έχουμε να κερδίσουμε», με σύνδεσμο που παρέπεμπε στη διεύθυνση blogspot.edolio5.com. Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου 2021, έγινε η τρίτη απόπειρα, με μήνυμα που ανέφερε: «Νίκο μετά την εκλογή σου θα βγω και θα το φωνάζω παντού», συνοδευόμενο από σύνδεσμο που προσομοίαζε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του YouTube. Τα δύο πρώτα μηνύματα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή της ανεξάρτητης Αρχής, παραδόθηκαν στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, ενώ το τρίτο απορρίφθηκε από το δίκτυο.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή του προέδρου της Αρχής, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, και κάλεσε όσους έχουν γίνει αποδέκτες αντίστοιχων επιστολών να ενημερώσουν επίσης τη Βουλή. «Οπως έχει δημόσια ενημερώσει ο κ. Μενουδάκος, 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές. Θεωρώ αυτονόητο για όσους ορκίζονται στην Ελληνική Δημοκρατία, στους θεσμούς, στη διαφάνεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου και όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, θέσεις εξουσίας, ότι οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό για αυτές τις επιστολές. Και οφείλουν να κάνουν το αυτονόητο. Να δώσουν αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια», τόνισε.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προ- σωπικού Χαρακτήρα, η πρώτη απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες Αρχές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: «Ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator;». Και πρόσθεσε ότι «πρέπει η Δικαιοσύνη να ελέγξει άμεσα πόσοι από τους 87 υπήρξαν και θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ».

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στον κ. Ανδρουλάκη, υπογράμμισε ότι «ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σε αυτή την αίθουσα. Μας ενδιαφέρει όλους να διαλευκανθεί το θέμα απολύτως. Είναι θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας. Αυτή είναι η θέση μας και αυτή τη θέση εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ο κ. Ανδρουλάκης ρώτησε αν έχει πάρει και εκείνος αντίστοιχο φάκελο από την ανεξάρτητη Αρχή, με τον κ. Χατζηδάκη να απαντά: «Προφανώς περιμένω την ολοκλήρωση των ερευνών της Δικαιοσύνης και δεν την περιμένετε εσείς περισσότερο από ό,τι την περιμένω εγώ, ούτε έχετε μεγαλύτερη ευαισθησία εσείς από ό,τι εγώ προσωπικά». Και συνέχισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα βγουν πορίσματα από την πλευρά της Δικαιοσύνης. «Γίνεται διερεύνηση και νομίζω και εσείς όπως και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή