ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: «Ξεσήκωσε» και δικαστές μετά τους συντρόφους

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: «Ξεσήκωσε» και δικαστές μετά τους συντρόφους

Αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη θετική ανταπόκριση Κασσελάκη σε προτροπή για «ξεδόντιασμα» του «συστήματος δικαστικών και δημοσιογράφων»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο, ο καταγγελτικός λόγος που χρησιμοποιεί ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο αντικείμενο συζήτησης στην Κουμουνδούρου. Είναι επηρεασμένος από τον Παύλο Πολάκη και τις πύρινες αναρτήσεις του; Το ερώτημα είναι ρητορικό για πολλά στελέχη, που είτε βλέπουν με θετικό μάτι την υποψηφιότητά του είτε κρατούν αποστάσεις.

Ο διάλογος που είχε στα Ιωάννινα δεν προκάλεσε μόνο συζητήσεις μέσα στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αντιδράσεις και σε δικαστικούς κύκλους. Ο κ. Κασσελάκης έδωσε το μικρόφωνο σε μία πολίτη, η οποία του είπε: «Αν καταφέρεις να “ξεδοντιάσεις” αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα». Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ της απάντησε πως «εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή». Η παρέμβαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν άμεση και σκληρή: «Καλούμε το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις που προσβάλλουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας».

Στη μεγάλη αγωνία που υπάρχει στο «συριζαϊκό στρατόπεδο» για τη συμμετοχή στις εκλογές έχει προστεθεί πλέον και η επόμενη ημέρα. Δεν είναι μόνο η Ολγα Γεροβασίλη που εκτίμησε πως η διάσπαση δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Οι συζητήσεις έχουν φουντώσει και, κατά πολλούς, όποιος και αν κερδίσει, αποχωρήσεις θα υπάρξουν. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, αφού διαφώνησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που ζήτησε συγγνώμη για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο «εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ», δεν απέκλεισε και τη διάσπαση. O πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε μιλώντας στο Open πως ήταν λάθος να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία σαφής δημοσκοπική αποτύπωση με μεγάλο δείγμα ή κάποια σειρά ερευνών έχει εντείνει την αγωνία των υποψηφίων. Η Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega, έδειξε πως έχει προβάδισμα η Εφη Αχτσιόγλου στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να παίρνει κεφάλι σε όσους δηλώνουν ότι «θα πάνε σίγουρα / πιθανόν να ψηφίσουν». Για το μέλλον του κόμματος μίλησε η Εφη Αχτσιόγλου στον Real FM: «Δεν τίθεται ζήτημα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την επόμενη μέρα». Ο Νίκος Παππάς, επίσης στον Real FM, επισήμανε: «Είμαστε πέντε υποψήφιοι που διεκδικούμε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο δημοκρατικός κόσμος θα περίμενε να ακούσει την ατζέντα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή