Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση ο υποψήφιος της Ν.Δ.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση ο υποψήφιος της Ν.Δ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί. Ο κ. Χατζημάρκος κέρδισε την περιφέρεια στις εκλογές του 2019 από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53,71% έναντι 33,62% που συγκέντρωσε ο δεύτερος, Εμμανουήλ Γλυνός, η υποψηφιότητα του οποίου είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ειδικότερα τα Δωδεκάνησα, για πολλά χρόνια εθεωρείτο περιοχή όπου η προοδευτική παράταξη είχε πολύ ισχυρό αποτύπωμα. Αυτό το δεδομένο έχει ανατραπεί, καθώς τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές η κυριαρχία της Ν.Δ. και των υποψηφίων που στηρίζει δεν φαίνεται να απειλείται.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο μέσα στο καλοκαίρι δεν φαίνεται να ανατρέπουν τη δυναμική της υποψηφιότητας του νυν περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου.

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα της Χρύσας Καραγιάννη και το ΠΑΣΟΚ του Νικηφόρου Παπανικόλα. Μάλιστα, ακριβώς εξαιτίας της υπεροχής που αποτυπώνουν δημοσκοπικές μετρήσεις στην προοπτική επανεκλογής του κ. Χατζημάρκου, έγιναν προσπάθειες για κοινή κάθοδο και συνεργασία. Παράλληλα στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν διαφωνίες και τριγμοί, καθώς ορισμένα στελέχη επέλεξαν να διαφοροποιηθούν από την κεντρική γραμμή και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Χατζημάρκου, παρά τις προειδοποιήσεις για παραπομπή στο πειθαρχικό και διαγραφές.

Η υπεροχή του περιφερειάρχη αποδίδεται, όχι στενά στην ενίσχυση του εκλογικού αποτυπώματος της Ν.Δ. στην περιφέρεια, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι θεωρείται από τους πολίτες επιτυχημένος και οι προηγούμενες θητείες του αναγνωρίζονται ως θετικές. Μάλιστα, ακόμη και οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο μέσα στο καλοκαίρι δεν φαίνεται ότι ανατρέπουν τη δυναμική της υποψηφιότητάς του. Πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε τη Ρόδο, όπου πέραν μιας ευρείας σύσκεψης για την αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν για τους πυρόπληκτους, συμμετείχε και σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του κ. Χατζημάρκου, δείχνοντας ότι ο περιφερειάρχης απολαμβάνει της στήριξης και της εμπιστοσύνης του. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται μία από εκείνες όπου είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να κριθεί από την πρώτη Κυριακή. Μάλιστα, θεωρείται ότι η ισχύς του κ. Χατζημάρκου μπορεί να επιδράσει και στο αποτέλεσμα των εκλογών στους δήμους της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή