Σπαρτιάτες: Ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καλούνται 11 βουλευτές

Σπαρτιάτες: Ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καλούνται 11 βουλευτές

Οι βουλευτές έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος οι 10 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι βουλευτές έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Οι βουλευτές που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη είναι:

Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα των «Σπαρτιατών».

Προ ημερών και ενώ η Δικαιοσύνη δρομολογούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, απέδωσε τη δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης λίγο αίμα» και απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή