Ηλιόπουλος: «Ο Τσίπρας μπορεί στο μέλλον να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις» – Το σχόλιο για το όνομα της Κ.Ο. των «11»

Ηλιόπουλος: «Ο Τσίπρας μπορεί στο μέλλον να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις» – Το σχόλιο για το όνομα της Κ.Ο. των «11»

«Το όνομα θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα και θα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα», επισήμανε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα είναι αυτό το όνομα», απάντησε ο βουλευτής της νέας Κ.Ο. των 11», Νάσος Ηλιόπουλος, όταν ρωτήθηκε «αν θα συστήνεται ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. με τίτλο “Αριστερά Μπροστά”», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, σήμερα το πρωί, κάνοντας «έκκληση» για «υπομονή λίγων ωρών». 

«Το όνομα θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα και θα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα», επισήμανε στη συνέχεια, εξηγώντας πως «έχει μεγάλη σημασία το πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης». 

Οσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε: «Ο,τι και να γίνει, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας του Συνασπισμού του 2001. Ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πολλά. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, να μην έχει μιλήσει δημόσια. Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα. Είμαστε σε έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης. Με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες». 

«Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό κόμμα του κ. Κασσελάκη, δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη», εξήγησε στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για «συντηρητική μετατόπιση» και για «έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας» στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ερώτηση αναφορικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν θα μπορούσε να μην πάει», ενώ για τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στην εκρηκτική Κεντρική Επιτροπή του προηγούμενου μήνα υπογράμμισε ότι «είδαμε έναν άνθρωπο που δεν συμπεριφέρθηκε σαν πολιτικός αρχηγός, αλλά σαν CEO». 

«Ημασταν, είμαστε και παραμένουμε βουλευτές της Αριστεράς», επανέλαβε εκ νέου ο κ. Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε και ηθική και αξιακή και πολιτική υποχρέωση να κάνουμε αυτό για το οποίο παλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια» και πως ο νέος φορέας θα είναι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Η βουλευτική έδρα μας προέκυψε με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από αυτό το πολιτικό πλαίσιο», προσέθεσε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η νέα κίνηση δεν είναι ένα «καπρίτσιο», αλλά «μια πραγματική πολιτική κρίση και διάσπαση».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα κάναμε μια συζήτηση σχεδόν 2 ώρες. Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί την επόμενη ημέρα, σε κάποια επόμενη στροφή, να έχει έναν θετικό ρόλο στις εξελίξεις», συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος ερωτηθείς εκ νέου για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την αποχώρηση του λεγόμενου «μπλοκ» Αχτσιόγλου. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT