«Να αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ταυτόχρονα, ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, έστειλε το μήνυμα ότι «με όλο τον σεβασμό στην Εκκλησία και την πίστη μας, και την πίστη που έχουμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους».
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση αναμένεται να συγκρουστεί με την Εκκλησία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε τα εξής: «Ακούμε με μεγάλο σεβασμό τις απόψεις όλων και τις απόψεις της Εκκλησίας. Η Εκκλησία, η θρησκεία μάς έχουν διδάξει το “αγαπάτε αλλήλους”, κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι, χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις (…). Με όλο τον σεβασμό στην Εκκλησία και την πίστη μας, και την πίστη που έχουμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους. Και με βάση τα προγράμματά της η εκτελεστική εξουσία προχωρά για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Καμιά φορά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ρυθμίζονται και αποκαθίστανται κάποιες αδικίες για κάποιους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετράμε και ζυγίζουμε δημοσκοπικά κάθε μεταρρύθμιση. Ας δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση, γιατί εγώ ακόμα –που είναι υποχρέωσή μου και τιμή μου να υπερασπίζομαι τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης που δεν θέλει να βάλει νεκρό στο κρασί της, μιας κυβέρνησης που σπάει αυγά και θα το δείξει στην τετραετία– δεν το έχω δει ακόμα το κείμενο στο σύνολό του, για να ξέρουμε για τι μιλάμε».
Αναφορικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν ακουστεί εντός της Ν.Δ., ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Πολλά πράγματα στα οποία ήμουν απόλυτος και πίστευα πως δεν υπάρχει άλλη άποψη, όταν βλέπεις την πραγματικότητα, ένα κείμενο, ποια είναι η φιλοσοφία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, αρχίζεις και διατυπώνεις μια άποψη. Οταν έχει μια κυβέρνηση φέρει πολλά νομοσχέδια, πολλές αλλαγές, είναι καλό να συζητάμε κάποια πράγματα στην ώρα τους».
Ταυτόχρονα, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε: «Υπάρχει ένα πράγμα που είναι ο γάμος – προφανώς μιλάμε για τον πολιτικό γάμο– όπου η προϋπόθεση για να αρθούν οι διαφοροποιήσεις ως προς το ζήτημα της τεκνοθεσίας είναι ο γάμος, σε σχέση με το σύμφωνο συμβίωσης. Κάποιοι άλλοι βάζουν στη συζήτηση τα ζητήματα παρένθετης μητέρας και τεχνητής νομιμοποίησης. Ας δούμε ποια θα είναι η νομοθέτηση».
«Ας αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά, να μην κάνουμε χαρακτηρισμούς για τα παιδιά, να μην μιλάμε επιθετικά», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. Σε ερώτηση για το πότε θα έρθει το νομοσχέδιο και εάν προγραμματίζεται για πριν από το Πάσχα, σχολίασε πως «θα έρθει όταν θέλει ο πρωθυπουργός».
Τέλος, κληθείς να απαντήσει για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Η στάση είναι συγκεκριμένη. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Φρέντι Μπελέρη, που είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος, και ως προς το θέμα της ορκωμοσίας να αναγνωριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα και ως προς το θέμα του τεκμηρίου της αθωότητας. Το γεγονός πως είχαμε την απόλυτη στρεβλότητα και ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος να μην έχει ορκιστεί και αυτός που είχε καταψηφιστεί να είναι δήμαρχος. Αν εν μέρει αρθεί αυτή η παραδοξότητα, αυτό είναι κάτι που καταγράφεται θετικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αυτή εκπτώσεις σε ζητήματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κάνουν. Αυτή τη στιγμή η ελληνική θέση έγινε ευρωπαϊκή θέση».