Νέα Αριστερά: Πρώτος σταθμός η πανελλαδική συνδιάσκεψη

Νέα Αριστερά: Πρώτος σταθμός η πανελλαδική συνδιάσκεψη

Θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, με τη Νέα Αριστερά να ανεβάζει ρυθμούς – Εκπρόσωπος Τύπου ο Κωστής Καρπόζηλος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάβει στο φουλ τις μηχανές η Νέα Αριστερά, επιταχύνοντας τις διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα, καλύπτοντας παράλληλα τα κενά που υπάρχουν. Χθες ανακοινώθηκε πως χρέη εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός που μετά το τέλος των διδακτορικών του σπουδών εργάστηκε σε αρκετά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Κολούμπια, Πρίνστον, Οξφόρδη). Από το 2016 έως το 2023 ήταν ο διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

Οι προετοιμασίες για την πανελλαδική συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν ξεκινήσει. Οπως επισημάνθηκε στην πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, στόχος δεν είναι να γίνει μια συνάντηση όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αναδειχθεί το δυναμικό νέο κοινό που ακολουθεί τον φορέα, καταλήγοντας και στο πρώτο ιδρυτικό κείμενο. Εχουν ήδη ξεκινήσει οι περιφερειακές συνελεύσεις. Ο Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε την Καλαμάτα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την Αμαλιάδα.

Στην ατζέντα της Νέας Αριστεράς περιλαμβάνεται η ανάδειξη όλων των ζητημάτων της επικαιρότητας, καθώς και οι προτάσεις νόμου που ήδη είναι σε επεξεργασία. Σχετικά με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια τονίζουν πως η κοινοβουλευτική τους ομάδα δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα εσωτερικής συνοχής. «Τα δικαιώματα είναι καθολικά για όλα τα ζευγάρια», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στον αντίποδα, οι διαφορετικές ταχύτητες και οι αντιφάσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται συνεχώς. Αυτό ισχύει και για το ΚΚΕ που, όπως σημειώνουν, μιλάει με πολύ σκληρούς όρους για το θέμα.

Για το ζήτημα της ακρίβειας έχουν ήδη δρομολογήσει να «τρέξουν» μια καμπάνια ενημέρωσης, που δεν θα περιορίζεται στην κριτική, αλλά σε προτάσεις εξόδου από την κρίση. Ολα τα ζητήματα της οικονομίας θα αναδειχθούν το επόμενο διάστημα. Χθες η Εφη Αχτσιόγλου έκανε νέα παρέμβαση, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές στον ΕΦΚΑ. Οσον αφορά την επιστολική ψήφο, η Νέα Αριστερά εκφράζει επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία και τη διασφάλιση του απορρήτου της εκλογικής διαδικασίας. Σύντομα ετοιμάζεται παρέμβαση που θα αφορά γενικότερα τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την ψήφο των ετεροδημοτών.

Για τη συνεργασία με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος φέρεται να εντείνει τις συζητήσεις για τη συγκρότηση νέου κόμματος μέσα στην άνοιξη, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρξουν εκτιμήσεις, τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές. Ο ευρωβουλευτής σχεδιάζει βήμα βήμα τις επόμενες κινήσεις του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πριν πάρει οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία επιθυμεί να ενταχθεί στην ευρωομάδα των Πρασίνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή