ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση από Κασσελάκη για τα αλβανικά

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση από Κασσελάκη για τα αλβανικά

Ζήτησε να εισαχθούν ως γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία – Ενταση για τις αφίσες του Αλέξη Τσίπρα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια κρύο, μια ζέστη» δείχνει το «θερμόμετρο» του Στέφανου Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι αποστάσεις που είχε κρατήσει σε σχέση με τα οικονομικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης 2015-2019 έδωσαν τη θέση τους στη χθεσινή απάντηση σε ρεπορτάζ του ιστότοπου TVXS, πως ζητήθηκε να κατέβουν οι αφίσες του Αλέξη Τσίπρα από τα γραφεία της Κουμουνδούρου. «Δυστυχώς, ο πρώην πρωθυπουργός είναι τόσο σεμνός που μόνο μία αφίσα έχουμε στο κτίριο. Ισως αυτό το άρθρο είναι μια καλή αφορμή να βάλουμε περισσότερες. Και θα δώσω τέτοια οδηγία άμεσα διότι όλοι μας, και προσωπικά, είμαστε υπερήφανοι για τον Αλέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει; Στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα η οποία παραμένει στη θέση της. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος συνδέεται με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αναφέροντας: «Εκτελώντας την εντολή Μαξίμου “σκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνουμε με το βολικό ΠΑΣΟΚ”». Ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Το Μαξίμου δεν χρειάζεται το TVXS για να καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Που αυτοκαταστρέφεται με τον Κασσελάκη. Κάθε μέρα. Αν δεν υπήρχε Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ανακαλύψει».

Στην Κουμουνδούρου ενόψει των Σπετσών προσπαθούν να επαναφέρουν την ατζέντα στην οικονομία. Με αφορμή τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και την ακρίβεια στην αγορά, τόνιζαν πως «η κυβερνητική πολιτική συνοψίζεται στο δόγμα “ο θάνατος του εμποράκου αλλά και του καταναλωτή” προς όφελος μεμονωμένων ισχυρών συμφερόντων που κερδοσκοπούν συστηματικά». Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε και πάλι τις περιοδείες και χθες βρέθηκε στην Αρκαδία. Η δραστηριότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντονη και συναντήθηκε με εκπροσώπους της αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του, μιλώντας για την ανάγκη να βρεθούν πιο δημιουργικοί τρόποι προσέγγισης των δύο χωρών: «Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τα αλβανικά ως μια γλώσσα επιλογής. Οπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα ελληνικά. Σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας».

Αύριο ξεκινάει το διήμερο στις Σπέτσες και θα δοθεί η καλύτερη ευκαιρία για ένα «μασάζ» μετά τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στην Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα. Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγάλο «αγκάθι». Ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υιοθεσία από παρένθετες μητέρες, που περιλαμβάνεται στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχει να κάνει με ισότητα. Ετερόφυλα, ομόφυλα. Είναι αν υπάρχει ένα πλαίσιο που να εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει εμπόριο. Γιατί περί αυτού πρόκειται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή