ΚΚΕ: Τεχνητές διαχωριστικές γραμμές

ΚΚΕ: Τεχνητές διαχωριστικές γραμμές

Πώς προσεγγίζει ο Περισσός το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θέσεις και απόψεις οι οποίες «δείχνουν» άρνηση θετικής στάσης στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, το ΚΚΕ συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο και προετοιμάζεται για την κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης, μόλις το επίμαχο νομοθέτημα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Από την έως τώρα στάση των ηγετικών στελεχών του προκύπτει το συμπέρασμα ότι μείζον για τον Περισσό είναι να παρουσιαστούν αναλυτικά και με σαφήνεια οι θέσεις και οι απόψεις αυτές, όχι μόνο επειδή «έτσι πρέπει να γίνεται στα σοβαρά θέματα», αλλά και διότι –όπως λέγεται– οι θέσεις αυτές επιχειρείται με τον τρόπο που άλλοι τις παρουσιάζουν να αποτελέσουν αφορμή για να παρουσιαστεί το ΚΚΕ ως δήθεν φορέας ομοφοβικών και άλλων αρνητικών αντιλήψεων.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η ηγεσία του ΚΚΕ δείχνει να επιχειρεί να αποδομήσει την επιχειρηματολογία των άλλων κομμάτων, κυβέρνησης και λοιπών αντιπολιτευτικών δυνάμεων. Οι «κόκκινοι» εκτιμούν πως πρέπει να φανούν τα στοιχεία αφενός της υποκρισίας όσων δηλώνουν υπέρ του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας, και αφετέρου της ακρότητας όσων επίσης τάσσονται κατά, κυρίως όμως –όπως τονίζεται χαρακτηριστικά– εκείνα με αφετηρία μισαλλόδοξες και φασίζουσες αρχές. «Εχουν δημιουργηθεί τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, δηλαδή ορισμένοι προσπαθούν να πείσουν ότι ή θα είσαι με το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και με ομοφοβικά παραληρήματα, ή θα είσαι με την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο», σχολιάζει η βουλευτής Βιβή Δάγκα (ΑΝΤ1).

Σε ό,τι αφορά τα στελέχη της κυβερνώσας πλειοψηφίας, η θέση του Περισσού είναι πως επιδιώκουν μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου «να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές των δικαιωμάτων», ενώ διαρκώς υιοθετούν επιλογές αντιλαϊκού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ στρέφει τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι λειτουργούν γενικότερα (υπενθυμίζουν και την αρχική συναίνεση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της επιστολικής ψήφου) σαν «δεκανίκια» προς τα κυβερνητικά σχέδια.

Επί της ουσίας των υπό συζήτηση θεμάτων, το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει ότι «όσα προβλήματα υπάρχουν σε ομόφυλα ζευγάρια σε σχέση με τα παιδιά του ενός εκ των δύο, θα μπορούσαν να λυθούν ακόμη και με τη σωστή χρησιμοποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της παρένθετης μητρότητας, ο κ. Δημ. Κουτσούμπας κάνει λόγο για την «πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης, εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος, αλλά και του εμπορίου ωαρίων». Την ίδια στιγμή, η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου επισημαίνει: «Μας προβληματίζει ότι εξαφανίζονται η πατρότητα και η μητρότητα. Μιλάνε για γονέα 1, 2, 3, 4».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή