Ομόφυλα ζευγάρια: Ο διεθνής Τύπος για την ψήφιση του νόμου

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο διεθνής Τύπος για την ψήφιση του νόμου

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που προβαίνει στην πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζει το ρεπορτάζ του BBC – «Η αντίσταση της πανίσχυρης Εκκλησίας υπήρξε σφοδρή»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ψήφο της Βουλής που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από τα ζευγάρια αυτά προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του ο διεθνής Τύπος. Το ρεπορτάζ του BBC υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που προβαίνει στην πρωτοβουλία αυτή, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα συνεχίζει να διχάζει. «Η αντίσταση από μέρους της πανίσχυρης Ορθόδοξης Εκκλησίας υπήρξε σφοδρή. Σε διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Κοινοβούλιο, αντίπαλοι του νόμου κρατούσαν λάβαρα, σταυρούς, διάβαζαν προσευχές και έψαλλαν εδάφια από τις Γραφές», αναφέρει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου.

Guardian

Στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα, ο βρετανικός Guardian επισημαίνει την εσωκομματική αντίδραση που αντιμετώπισε ο Ελληνας πρωθυπουργός. «Επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς επέμεινε από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας γράφει: «Σε γεμάτη πάθος ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, που ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματός του, απέρριψε τις ξεπερασμένες αντιλήψεις που δεν επέτρεπαν στην Ελλάδα να ευθυγραμμισθεί με τις 36 χώρες που έχουν νομοθετήσει σχετικά».

Στην αντίδραση της Εκκλησίας στέκεται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας: «Σε χώρα με συντριπτική πλειοψηφία Ορθοδόξων, η Εκκλησία αντιτάχθηκε σθεναρά στο νομοσχέδιο, με την Ιερά Σύνοδο να καλεί τους βουλευτές σε αντίσταση. Μόλις 4.000 αντίπαλοι του νομοσχεδίου συγκεντρώθηκαν, όμως, στο Σύνταγμα την Κυριακή, κραδαίνοντας εικόνες της Παναγίας και σταυρούς, ύστερα από πρόσκληση του ακροδεξιού και προσκείμενου στον Πούτιν κόμματος Νίκη».

Washington Post

Για «ιστορική στιγμή στην ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» κάνει λόγο στην ανταπόκρισή της η εφημερίδα Washington Post, που εξηγεί ότι οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα πάλεψαν δεκαετίες για να βγουν από την απόκρυψη και να αποκτήσουν δικαιώματα «στη σκιά της ισχυρής ελληνικής Εκκλησίας».

FAZ

Στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας στέκεται η γερμανική FAZ, που γράφει: «Η ελληνική κοινωνία έχει μετατοπιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό κατά τις τελευταίες δεκαετίες ώστε δεν ήταν κάποιο τεράστιο ρίσκο για τον Μητσοτάκη να εκπληρώσει την προεκλογική του υπόσχεση για την ισότητα στον γάμο. Αυτό διαπιστώνεται και στις δημοσκοπήσεις των περασμένων μηνών και ετών, στις περισσότερες εκ των οποίων αποτυπώνεται εδώ και χρόνια μια μικρή πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ της ισότητας των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή