Κ. Πιερρακάκης: Το νομοσχέδιο θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες

Κ. Πιερρακάκης: Το νομοσχέδιο θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για υποκρισία της αντιπολίτευσης, καθώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα «εκτοξεύθηκαν», όπως είπε

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου βρίσκονται υπό επεξεργασία τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας πως η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή «θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την κοινωνική της κινητικότητα».

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι από τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου, τα 176 αφορούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο, σημειώνοντας πως αυτά πρέπει να τύχουν διακομματικής υποστήριξης, αφού αποτελούν προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για υποκρισία της αντιπολίτευσης, καθώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα «εκτοξεύθηκαν», όπως είπε. «Ουαί υμίν, φαρισαίοι υποκριτές. Μειώσατε τα δίδακτρα; Οχι», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Τριάντα χρόνια προσπαθεί η Ν.Δ. να φέρει ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα και πάντοτε μιλούσε για αναθεώρηση του άρθρου 16. Ποτέ δεν είχε επικαλεστεί ότι υπάρχει και το ευρωπαϊκό δίκαιο», ανέφερε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Καλαματιανός.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης είπε ότι η κυβέρνηση δείχνει να επιζητά συναίνεση, ενώ στην πραγματικότητα την τορπιλίζει. «Δεν πιστεύετε στον διάλογο, δεν πιστεύετε στις συναινέσεις, δεν πιστεύετε στις ανεξάρτητες αρχές, δεν πιστεύετε στο Σύνταγμα. Πιστεύετε όμως στον θεό του συμφέροντος, όχι του εθνικού», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή