Α. Διαμαντοπούλου: Ηταν πρόβλημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην αγορά εργασίας

Α. Διαμαντοπούλου: Ηταν πρόβλημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην αγορά εργασίας

«Οι νόμοι δεν μπορούσαν να τηρηθούν», είπε η πρώην υπουργός αναφερόμενη στην αγορά εργασίας πριν την οικονομική κρίση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά» συμμετείχε η πρώην υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της αγοράς εργασίας.

«Οταν ήταν ρυθμισμένη η αγορά εργασίας, γιατί μετά το 2010 υπήρχε πολύ μεγάλη απορρύθμιση, το πρόβλημα ήταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι νόμοι δεν μπορούσαν να τηρηθούν. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αφορούσαν και την κυβέρνηση και τα συνδικάτα και τη μαύρη εργασία», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην πολυετή οικονομική κρίση λέγοντας ότι η επικείμενη χρεοκοπία της χώρας ήταν γνωστή από το 2001.

«Το 2001, όταν ο κ. Γιαννίτσης έκανε την προσπάθειά του, υπήρχε μία αξιολόγηση των ασφαλιστικών συστημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και τα στοιχεία αποδείκνυαν πως, χωρίς αλλαγή, η χώρα θα χρεοκοπούσε το 2010 λόγω του ασφαλιστικού. Εδωσα τα στοιχεία στον πρωθυπουργό, συνεννοήθηκα μαζί του, τα πήγα σε όλη την αντιπολίτευση. Εδωσα συνέντευξη, τα έδωσα στη δημοσιότητα. Ολοι ξέραμε αυτά τα στοιχεία το 2001», σημείωσε η πρώην υπουργός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή