Σύνοδος Κορυφής: Διαβουλεύσεις για συμπερίληψη Τουρκίας στα συμπεράσματα

Σύνοδος Κορυφής: Διαβουλεύσεις για συμπερίληψη Τουρκίας στα συμπεράσματα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας για ένα πιθανό κείμενο αναφοράς στις ευρωτουρκικές σχέσεις που ενδεχομένως να ενταχθεί στα συμπεράσματα αυτής ή της επόμενης Συνόδου Κορυφής. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πριν από λίγη ώρα.

«Όπως σας ανέφερα και χθες είχαμε μια συνάντηση οι τρεις μας, δηλαδή ο καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου και εγώ. Στη συνέχεια υπήρξαν διαβουλεύσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. Αργά το βράδυ, συνέχισε, «συνομίλησα ξανά με τον Γερμανό καγκελάριο» και πρόσθεσε πως «αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και ελπίζουμε να υπάρξει μια θετική κατάληξη».

«Η δική μας θέση» ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ότι «εμείς, περισσότερο από οποιοδήποτε κράτος μέλος θέλουμε να δούμε θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά».

Θετικές εξελίξεις, συνέχισε, «που περνούν και μέσα από το Κυπριακό». «Θα δούμε σήμερα πώς θα καταλήξουν οι διαβουλεύσεις, που όπως σας ανέφερα βρίσκονται σε εξέλιξη», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρέτισε ακόμα τη συμπερίληψη αναφοράς στην κυπριακή πρωτοβουλία για έναν θαλάσσιο διάδρομο για τη Γάζα, στα συμπεράσματα για τη Μέση Ανατολή που εγκρίθηκαν χθες, ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο όπως είπε συζήτησαν επόμενα συγκεκριμένα βήματα στο Κυπριακό. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα εντός του Απριλίου να υπάρξουν εξελίξεις που να συμβάλουν να διαφανεί πόσο κοντά είμαστε σε μια πιθανή επανέναρξη συνομιλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή