ΠΑΣΟΚ: Σε ρυθμούς ευρωεκλογών

ΠΑΣΟΚ: Σε ρυθμούς ευρωεκλογών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει, με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στη Βουλή.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα σηματοδοτεί την «ολική επαναφορά» του ΠΑΣΟΚ σε κομβικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, προετοιμάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη. Η συνεδρίαση της Κυριακής θα γίνει στο «Κάραβελ», που σημειολογικά έχει συνδεθεί με την εποχή της παντοδυναμίας του κόμματος, και στόχος είναι η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου να λάβει χαρακτήρα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης, μιας πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης ενόψει ευρωεκλογών.

Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθούν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές. Θα μείνουν κενές 4-5 θέσεις στο ψηφοδέλτιο, που θα συμπληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με πρόσωπα που φέρουν κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό ή προέρχονται από περιοχές όπου αξιολογείται ότι το κόμμα θα πρέπει να δώσει βαρύτητα. Χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, τα περισσότερα ονόματα έχουν λίγο – πολύ δημοσιοποιηθεί, ενώ από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη γίνεται λόγος για ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την παρουσία στελεχών με πολιτική εμπειρία και αναφορές στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα με νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους που, όμως, έχουν καταγεγραμμένη προσωπική διαδρομή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση για να παρουσιάσει το στίγμα της εκλογικής αναμέτρησης, τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να επιβεβαιώσει στις κάλπες την ισχυροποίησή του και τα κρίσιμα πολιτικά διλήμματα που θα πρέπει να συναξιολογήσουν οι πολίτες ώστε να μην πάνε στις κάλπες με λογική «χαλαρής ψήφου». Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να συζητηθούν οργανωτικά, πολιτικά και επικοινωνιακά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη κινούνται πλήρως σε προεκλογικούς ρυθμούς. Στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ είναι να δίνει με την καθημερινή παρουσία των στελεχών του κόμματος το στίγμα της ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και της πολιτικής δύναμης που κινείται θεσμικά και με σοβαρότητα για να αναδείξει τις αδυναμίες της ασκούμενης πολιτικής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για παρουσία στη Βουλή. Οπως χθες, στη συζήτηση της κυβερνητικής τροπολογίας για τη «χρυσή βίζα», όπου το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, ιδιαίτερα για αύξηση του ορίου στις 800.000 ευρώ και στα μικρά νησιά και περιορισμό του μεταβατικού διαστήματος για την ισχύ της νέας ρύθμισης. Την Παρασκευή θα μιλήσει στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για την οικονομία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή για να εμφανίζεται ο ίδιος ως ο κύριος αντιπολιτευτικός πόλος απέναντι στην κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή