Μπαράζ συγκρούσεων στα αριστερά της Ν.Δ. ενόψει της κάλπης

Μπαράζ συγκρούσεων στα αριστερά της Ν.Δ. ενόψει της κάλπης

Τι κρύβουν οι συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς – Οι στρατηγικές των κομμάτων και οι στοχεύσεις

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλο και πιο υψηλούς τόνους διαμορφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο πεδίο της Κεντροαριστεράς, όπου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά διεκδικούν όσο το δυνατόν περισσότερο «χώρο». Η μάχη για τη δεύτερη θέση τροφοδοτεί τη σύγκρουση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου ανοίγει μέτωπο με τη Νέα Αριστερά επιδιώκοντας να αυξήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να περιορίσει τη μετακίνηση προς το νέο κόμμα που προέκυψε μετά τη διάσπαση.

Στην αιχμή της επίθεσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προς ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο η αναφορά ότι τα δύο κόμματα, αντί να έχουν μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, επιλέγουν να αντιμάχονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφής η πρόθεση της Κουμουνδούρου να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το κόμμα που είναι ο κύριος αντίπαλος της Ν.Δ., με στόχο να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που τοποθετούνται απέναντι στο κυβερνών κόμμα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως, κάθε άλλο παρά συμμερίζονται αυτή την άποψη και αποδίδουν τις επιθέσεις που εκδηλώνονται από την Κουμουνδούρου σε γύμνια πολιτικών θέσεων και επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προωθεί μια απολιτίκ προεκλογική εκστρατεία. «Εμείς ενημερώνουμε τους πολίτες τι θα γίνει αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει στέλεχος του επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη. Οπως προσθέτει, είναι σημαντικό να παραγάγουν οι ευρωεκλογές πολιτικό αποτέλεσμα και, προφανώς, δεν πιστεύουν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να έχουν αυτόν τον ρόλο. «Προφανώς τους ενοχλεί να εξηγούμε στους πολίτες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν περιγράφει την όμορφη δική του ζωή δείχνοντας το νέο του διαμέρισμα. Εχει κάτι να πει στους πολίτες για τη δική τους ζωή; Εχει προτάσεις για όσα τους απασχολούν; Αυτό θα συνεχίσουμε να καταδεικνύουμε, ότι επιδιώκει να κινείται χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, μόνο με επικοινωνία, με μια απολιτίκ προεκλογική καμπάνια», προσθέτει.

Για τη Νέα Αριστερά οι επιθέσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύονται ως αντίδραση στην πίεση που υφίσταται η Κουμουνδούρου από τις απώλειες που καταγράφει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως λένε χαρακτηριστικά, στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις οι συσπειρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται εξαιρετικά χαμηλά, κοντά στο 55%. «Δεν είναι μικρό το κομμάτι των ψηφοφόρων που αποστασιοποιείται, που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η δεξαμενή προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων είναι πεπερασμένη. Ο,τι ήταν να πάρουν από το απολίτικο κοινό το έχουν πάρει. Είναι προφανές ότι τώρα στρέφονται στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν», αναφέρει στέλεχος της Νέας Αριστεράς, που σπεύδει να προσθέσει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης να κερδίσει αυτόν τον κόσμο.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά επέμεινε χθες στην κριτική προς τα δύο κόμματα. Μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα 94.0 της Πάτρας, έκανε αναφορά σε στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ο κ. Ανδρουλάκης παίζει την τελευταία του ζαριά στην ηγεσία του κόμματος, όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, γιατί μετά από τόσα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν κατάφερε να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική που να απειλήσει έστω και τη δεύτερη θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «η Νέα Αριστερά προσπαθεί να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. χτυπώντας τον σε καθημερινή βάση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή