Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Ελεύθερος ο βουλευτής Κ. Φλώρος

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Ελεύθερος ο βουλευτής Κ. Φλώρος

Ο κατηγορούμενος για αυτόφωρο κακούργημα που αφορά βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με έναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή με στόχο τον Βασίλη Γραμμένο. 

Ο όρος που του επιβλήθηκε είναι να τηρεί σε κάθε περίπτωση απόσταση τουλάχιστον πενήντα μέτρων από τον Β. Γραμμένο. 

«Ως γιος εκείνη τη στιγμή, ορμώμενος από το συναίσθημα, θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Επειδή όμως φέρω σημαντική ιδιότητα βουλευτή θεωρώ ότι έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Ελληνα βουλευτή και δεν αποτελεί παράδειγμα», δήλωσε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών.

Η συνήγορος του Κ. Φλώρου δήλωσε πως «η ποινική δικαιοσύνη ξέρει να αξιολογεί τα πραγματικά περιστατικά και να μπαίνει στην ουσία. Με ανθρώπινο τρόπο προσέγγισης, η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελέας του επισήμαναν ότι δεν νοείται τέτοια συμπεριφορά από Ελληνα βουλευτή. Το έχει κατανοήσει από την πρώτη στιγμή πως δεν αρμόζει σε βουλευτή τέτοια συμπεριφορά».

Ο κατηγορούμενος για αυτόφωρο κακούργημα που αφορά βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, με εντολή του ανακριτή μετά την προθεσμία που ζήτησε χθες το απόγευμα για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αιτείται να καταθέσουν στον δικαστικό λειτουργό δύο βουλευτές της Ν.Δ. και ένας ανεξάρτητος, επίσης προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι, κατά τη θέση του κ. Φλώρου, θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε επίθεση με γρονθοκόπημα από μέρους του σε βάρος του κ. Γραμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση, ο Βασίλης Γραμμένος υπέστη κατάγματα στα ρινικά οστά και διάστρεμμα στη γνάθο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες, ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Οταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

O εισαγγελέας έχει απαγγείλει στον ανεξάρτητο βουλευτή κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT