Κασσελάκης: «Θα ζητήσουμε προανακριτική για το “μπάζωμα” στα Τέμπη»

Κασσελάκης: «Θα ζητήσουμε προανακριτική για το “μπάζωμα” στα Τέμπη»

«Δεν θέλουμε την ψήφο των Σπαρτιατών» - «Με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσουμε τον μόνο περί ευθύνης υπουργών»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής για το αποκαλούμενο «μπάζωμα» στα Τέμπη εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου. 

«Θα καταθέσουμε αίτημα για προανακριτική για το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα. Εγώ ποτέ δεν θα κλειστώ στου τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου. Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να στηρίξει την προανακριτική ξέρει πως να επικοινωνήσει μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά. 

«Με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσουμε τον μόνο περί ευθύνης υπουργών και όλες τις ασυλίες και τα προνόμια. Επιτέλους οι πολιτικοί να είναι ισότιμοι. Γιατί η ΝΔ αμνηστεύει τον Κώστα Καραμανλή;», διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 

«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να λέει ότι το μόνο πράγματα που δεν έγινε καλά, είναι η επικοινωνία; Πόσο αλαζονεία, πόσο έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος παράλληλα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει την Βίκυ Φλέσσα από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 

«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις δηλώσεις από τις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει να αποπέμψει την κυρία Φλέσσα. Εγώ εδώ που είμαι στα νησιά, με ρωτάνε για τα Τέμπη, γιατί είναι εθνικό θέμα και τους λέω εσείς δεν έχετε σκοτώσει αυτά τα παιδιά. Είναι ντροπή αυτή η δήλωση και προφανώς για να παραμένει στα ψηφοδέλτια εκφράζει τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε. 

Οσον αφορά το ζήτημα του αν είναι ευπρόσδεκτες για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών ο κ. Κασσελάκης ήταν κατηγορηματικός. «Δεν θέλουμε την ψήφο των Σπαρτιατών. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να δίνει την ίδια απάντηση. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να αποπέμπει από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος παραδέχεται ότι είναι ευπρόσδεκτες, τον υπ. Οικονομίας που λέει ότι δεν μπορούμε να διατάξουμε τι θα ψηφίσουν. Γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να πουν “όχι” , δεν θέλουμε καμία ψήφο των Σπαρτιατών; Λέω “όχι” ξεκάθαρα. Πηγαίνετε και ψηφίστε ΝΔ, εκεί που ταιριάζετε, ένα ψηφοδέλτιο που έχει την υμνήτρια του Κασιδιάρη», απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εβδομάδας οι δηλώσεις του Βασίλειου Κασσελάκη ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι «ευπρόσδεκτες» για τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκαλέσει αντιδράσεις με τον ίδιο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος και ξάδερφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά σε αναδίπλωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή