Ζαχαριάδης: Ο Σπηλιωτόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προσβλητικές οι δηλώσεις Αντώναρου και Οικονόμου

Ζαχαριάδης: Ο Σπηλιωτόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προσβλητικές οι δηλώσεις Αντώναρου και Οικονόμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Action24, όταν κλήθηκε να πάρει θέση για τη χθεσινή δήλωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου με την οποία ο άλλοτε υπουργός της Ν.Δ. και νυν συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη υπερασπίστηκε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». 

«Δεν έχω κανένα λόγο να σχολιάσω μια δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας σύμβουλος επικοινωνίας ο οποίος έχει μια επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από πού κι ως πού θα βγω εγώ, μέλος της Π.Γ., πρώην βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, να σχολιάσω τη δήλωση του συμβούλου επικοινωνίας;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. 

Ερωτηθείς για τη φράση Σπηλιωτόπουλου περί «παγωτού που σκοτώνει», ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «δεν έχω ακούσει φράση για παγωτό να σκοτώνει» και συμπλήρωσε: «Επειδή έχουμε και σε ένα μήνα εκλογές, ο καθένας να περιοριστεί στο αντικείμενο το οποίο του έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ χθες, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί με προγραφές»

Ο κ. Ζαχαριάδης κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις των Θανάση Οικονόμου και Ευάγγελου Αντώναρου περί ενδεχόμενης διαγραφής των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τις βρίσκω και ακατανόητες, και προβληματικές, και βαθύτατα προσβλητικές αυτές τις δηλώσεις. Υπάρχουν όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με κάποιον δεν βγαίνει να το πει στην τηλεόραση. Υπάρχει επιτροπή δεοντολογίας. Είναι ο κ. Οικονόμου και ο κ. Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Ο κ. Αντώναρος έφυγε από ένα κόμμα το οποίο χρεοκόπησε την Ελλάδα και ήρθε σε ένα κόμμα το οποίο έβγαλε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα σε αυτό το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης και υπογράμμισε: «Θέλω να πιστεύω ότι τα όργανα του κόμματος και το Γραφείο Τύπου θα αποκηρύξουν και θα διορθώσουν αυτή την προβληματική δήλωση. Και ο ίδιος πρέπει να βγει να παραδεχτεί το λάθος του να ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές. Πού αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Εχουμε κομματόμετρο; Κανένας δεν έχει δικαίωμα να το παίζει δικαστής, σε ένα κόμμα της Αριστεράς, προοδευτικό. Ούτε ο πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι κάποιος είναι εκτός ή εντός. Η Επιτροπή Δεοντολογίας το έχει». 

Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Οικονόμου, συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΟΝΕ ότι οι κύριοι Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι από έξω (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ) από μόνοι τους. Κανείς δεν τους κρατάει».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή