Βέβαιος για την νίκη του ο Αλ. Τσίπρας

Βέβαιος για την νίκη του ο Αλ. Τσίπρας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος προσέδωσε στις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειαρχών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε βέβαιος για νίκη του κόμματός του, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική και καταλυτική».

Αναφερόμενος στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή νέων ανθρώπων, αλλά και προσώπων «με κύρος, εντιμότητα, συνέπεια, φρέσκια σκέψη και διάθεση για δράση». Υπεραμύνθηκε, δε, της κεντρικής πολιτικής επιλογής να στηριχθούν σε ορισμένες Περιφέρειες αλλά και δήμους μη κομματικά στελέχη, λέγοντας ότι στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών «χωρούν και πρέπει να χωρούν όλοι οι τίμιοι άνθρωποι και δημοκράτες, χωρίς στείρους διαχωρισμούς».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό σε πανικό», καθώς οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις «θα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης». Μίλησε για απώλεια αξιοπιστίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, ενώ εμμέσως απευθύνθηκε στο ακροατήριο στο εσωτερικό της Ν.Δ., λέγοντας ότι «είναι κρίμα για τη Ν.Δ. αυτή η κατάντια. Είναι κρίμα για τη συντηρητική παράταξη να μετεξελίσσεται σε ένα κακό μίγμα Πολιτικής Ανοιξης και προδικτατορικής ΕΡΕ». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, τέλος, την πρόθεση του κόμματός του, εφόσον κερδίσει τις εθνικές εκλογές, να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης ευθυνών για το Μνημόνιο.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν αύριο με την ψηφοφορία για τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες.

Δήλωση Κεδίκογλου

«Ακούστηκαν και πάλι μόνον ύβρεις και συκοφαντίες» δήλωσε ο κυβερνητικόε εκπρόσωπος, Σίμος Κεδικογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι κρίμα που δεν ακούστηκε, ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση για το καλό του τόπου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή