Προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι χαμηλές πτήσεις σε ΔΣΑ, ΤΕΕ

Προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι χαμηλές πτήσεις σε ΔΣΑ, ΤΕΕ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν τα αποτελέσματα για την εκπροσώπηση στο ΤΕΕ και η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκείνη την εκλογική αναμέτρηση ήταν προειδοποιητικό «καμπανάκι» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Κουμουνδούρου, που αναζητεί τα αίτια για την αδυναμία να μεταφερθεί το προβάδισμα που ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στις δημοσκοπήσεις, στις εκλογές διοικήσεων επαγγελματικών σωματείων και ενώσεων. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν ότι σε σημαντικό βαθμό αυτό οφείλεται και σε εσωτερικές αδυναμίες, στη βιασύνη που επιδεικνύεται σε ορισμένες περιπτώσεις να φτιαχτούν συνδυασμοί με «ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ», χωρίς να έχουν επιλεγεί τα κατάλληλα πρόσωπα. Καταγράφεται, δε, μερικές φορές, μεταφορά των εσωκομματικών διαχωρισμών και σε επίπεδο ψηφοδελτίων σε σωματεία και οργανώσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας υποψήφιος και ενιαία υποστήριξή του. Βεβαίως, από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι σε ορισμένες επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες, όπως οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί, η απήχηση του κόμματος αυξάνεται. Παρατηρούν, δε, ότι σε πολλούς επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς οι μηχανισμοί που έχουν αναπτυχθεί τις προηγούμενες δεκαετίες από τα υπόλοιπα κόμματα και αφορούν την αντιπροσωπευτικότητα, τις διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων, το άνοιγμα σε νέα μέλη, δυσκολεύουν την ανατροπή συσχετισμών.

Εν τω μεταξύ, χθες, νέα σύγκρουση εκδηλώθηκε μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του καταδικασθέντος μέλους της 17Ν Δημ. Κουφοντίνα, το οποίο προλογίζει ο Ν. Γιαννόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Αννα Ασημακοπούλου, σε δήλωσή της χαρακτήρισε «ντροπή για τη δημοκρατία το γεγονός ότι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροήν δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα» και κάλεσε τον κ. Αλ. Τσίπρα «να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ». Σε σκωπτικό ύφος ήρθε η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Πληροφορούμε την κ. Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή». Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. (Real Fm) αναφέρθηκε στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για τη χορήγηση δικαιώματος επιστολικής ψήφου στους προφυλακισθέντες βουλευτές. Οπως είπε, «δεν μπορεί μια Βουλή με 300 βουλευτές ξαφνικά να κατεβάσει τον πήχυ της απόλυτης πλειοψηφίας στις 142 ψήφους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει». Επανέλαβε, δε, την αντίθεση του κόμματός του στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή